2022 Kandil Günleri Listesi ! Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid Kandili tarihleri ne zaman?

İslam alemi için bazı dini günler vardır. Ramazan, Kurban Bayramı ve kandil günleri bunlardan bazıları. İslam aleminde Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid kandillerinin günleri seneden seneye değişiklik göstermektedir. İşte Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid Kandili tarihleri için 2022 Kandil günleri Listesi

Son Güncelleme:

Müslüman dünyası için bazı özel kabul edilen dini günler bulunmaktadır. Özellikle de bu dönemlerde Müslümanlar camilerde ya da evlerinden dua edip, namaz kılıp, Kur’an-ı Kerim okurlar. Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid Kandilleri de özel sayılan bu günlerdendir. Peki 2022 yılında Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid Kandili tarihleri ne zaman?

Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid Kandillerinin tarihleri her yıl farklılık gösterir. Çünkü Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce olacak bir şekilşdekutlanmaktadır. Hicri takvimin salt ay takvimi olması sebebiyle, bu takvimdeki ayların mevsimlerle ilişkisi yoktur; yani her ay güneş takvimine göre her yıl pozisyonu değişir, ve böylece aylar mevsimler arasında gezinir, belirli bir mevsimin ayı olmazlar. Bu nedenle de dini günler her yıl bir önceki yıla göre farklı gün kutlanır.

KANDİL NE ZAMAN?

2022 Kandil Günleri

3 Şubat PERŞEMBE : REGAİB KANDİLİ
27 Şubat PAZAR: MİRAC KANDİLİ
17 Mart PERŞEMBE: BERAT KANDİLİ
7 Ekim CUMA: MEVLİD KANDİLİ

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2022 Ramazan Bayramı

1 Mayıs PAZAR: AREFE
2 Mayıs PAZARTESİ: RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)
3 Mayıs SALI: RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)
4 Mayıs ÇARŞAMBA: RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2022 Kurban Bayramı

8 Temmuz CUMA: AREFE
9 Temmuz CUMARTESİ: KURBAN BAYRAMI (1.Gün)
10 Temmuz PAZAR: KURBAN BAYRAMI (2.Gün)
11 Temmuz PAZARTESİ: KURBAN BAYRAMI (3.Gün)
12 Temmuz SALI: KURBAN BAYRAMI (4.Gün)

Sonraki Haber