2021'de Google'da en çok aranan tarifler

GÜLLAÇ NASIL YAPILIR?

Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.

 Yarım paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.

 1,5 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın.

 Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin.

 Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.

 Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.

 Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.

 Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın.

 Dövülmüş ceviz, nar ve toz fıstık ile süsleyip servis yapın.

Kaynak: Haber Global TV