2 haftada 9 kilo kaybettiren haşlanmış yumurta diyeti

Sadece 2 haftada haşlanmış yumurta diyetiyle 9 kilo verebilirsiniz. Bu basit ama etkili diyet planı, sonuçlarıyla dünya çapında popülerlik kazandı.

Son Güncelleme:

Yumurta, metabolizmayı hızlandırabilen ve daha tok hissetmenizi sağlayan proteinle doludur. Kalorileri düşük tutarken gerekli tüm besinleri almak için yumurtaları belirli sebze, meyve ve yağsız proteinlerle birleştirmeniz gerekiyor.

Bu diyet sadece kilo vermekten fazlasını da sunuyor. Kas kütlesi oluşturmaya, enerji seviyenizi artırmaya yardımcı olduğu gibi A, B12, D, E, K, kalsiyum ve demir gibi temel vitamin ve mineralleri de sağlıyor.

Haşlanmış yumurta diyetinden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için şu 3 şeye de dikkat etmeniz gerekiyor.

Susuz kalmayın: Sindirimi desteklemek için gün boyunca bol bol su için.

Düzenli egzersiz yapın: Diyetin etkisini artırmak ve genel zindeliği artırmak için günlük rutininize fiziksel aktivite ekleyin.

Profesyonel tavsiye alın: İhtiyaçlarınıza ve hedeflerinize uygun olduğundan emin olmak için yeni bir diyete başlamadan önce bir sağlık uzmana ya da diyetisyenle konuşun.

Haşlanmış yumurta diyeti ve bu ipuçlarını bir araya getirmeyi başarabilirseniz iki haftada istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Besin açısından zengin gıdalara öncelik vermek en iyi sonucu almak ve dengeli bir yaklaşım için çok önemli.

Haşlanmış yumurta diyeti size ne getirecek?

Haşlanmış yumurta diyetinin birçok avantajı bulunuyor.

En büyük yararı kilo kaybı. Yumurtalar iştahı azaltabilen ve tokluk hissini artırabilen proteinlerle doludur.

Yumurtanın içinde A, D, E, B12 ve Demir gibi birçok temel vitamin ve mineral bulunuyor. Haşlanmış yumurta yemek, bu önemli besinleri almanızı sağlar.

Haşlanmış yumurtadaki yüksek protein içeriği, kas kütlesini geliştirmek veya korumak isteyenlere de yardımcı olur. Protein, kas onarımı ve büyümesi için bir zorunluluktur.

Ölçülü yumurta tüketimi kolesterol düzeyini yükseltmez.

Haşlanmış yumurta diyetinin detaylarına geçelim...

1. Güne protein ve sağlıklı yağlarla dolu iki haşlanmış yumurta ile başlayın (yaşınız ileriyse 1 yumurtayla kendinizi sınırlayın). Sizi daha uzun süre tok tutacak ve iştahınızı azaltacak.

2. Öğünleri dengeleyin. Yağsız proteinler, sebzeler, kinoa veya tatlı patates gibi az miktarda karbonhidrat içeren yiyecekleri tercih edin. İşlenmiş gıdalardan ve şekerli içeceklerden uzak durun.

3. Öğünler arasında besleyici atıştırmalıklar enerji için gereklidir. Meyve, kuruyemiş veya yoğurdu tercih edebilirsiniz. Porsiyonlarınıza da dikkat edin.

Mümkün olduğunca taze ve organik ürünleri tercih edin. Yumurta tercihiniz serbest gezinen tavuk yumurtası olursa daha iyi.

İşte haşlanmış yumurta diyeti planı

İki aşamalı bir planı olan haşlanmış yumurta diyetinin birinci haftasında düşük karbonhidrat alımına odaklanacaksınız. İkinci haftada ise kalori alımı öne çıkacak.

1. Hafta 1. Aşama: Düşük karbonhidrat alımı

İlk haftanın kurgusu tamamen düşük karbonhidrat alımına göre yapıldı. Kilo kaybını tetiklemek ve metabolizmayı çalıştırmak ana hedef. Her günün belirli bir yemek planı var. Kahvaltıda 1 ya da 2 yumurta, öğle yemeğinde salata veya çorba, akşam yemeğinde ise et ya da balık.

Temel besin ve protein açısından zengin yumurta, et ve balık gibi yiyeceklerle gün boyu enerji dolu kalacaksınız.

19. yüzyılda Dr. William Banting tarafından ortaya atılan düşük karbonhidrat diyeti fikri sayesinde kilo kaybetmenin anahtarının karbonhidratlardan olabildiğince kaçınmak olduğunu ortaya koydu.

1. gün: Yüksek protein ve düşük karbonhidratlı yemekler

İlk gün tamamen protein açısından zengin ama karbonhidrat açısından fakir yemeklere odaklanıyoruz.

Omlet: 20 gram protein, 2 gram karbonhidrat
Izgara tavuk göğsü: 30 gram protein
Balık buğulama: 25 gram protein, 1 gram karbonhidrat
Yoğurt: 10 gram protein, 4 gram karbonhidrat

Bunların yanı sıra ıspanak veya lahana gibi yapraklı yeşillikler de ilk gün için iyidir. Vitamin ve minerallerle dolu olup düşük karbonhidrata sahiptirler.

2. gün: Sağlıklı yağları diyete dahil ediyoruz

İkinci gün, sağlıklı yağlara odaklanıyoruz. Dengeli beslenme ve zindelik için yağ da önemlidir ama sağlıklı olmalıdır.

Avokado, zeytinyağı, fındık size sağlıklı yağları sağlayacaktır. Zeytinyağını sebzeleri sotelemek için ya da salata için kullanın. Avokado da salata ya da tost olarak kullanılabilir. Gün boyu bir avuç fındık, ceviz, badem, çiya tohumu, keten tohumu tüketilebilir.

Ayrıca morina karaciğeri yağı da takviye için kullanılabilir.

Bu arada avokadonun kalorisi yüksektir, bu yüzden fazla yemeyin. Zeytinyağı için de aynı durum geçerli bu yüzden sınırlı kullanılmalı. Fındık benzeri atıştırmalıklarda da porsiyonu abartmayın.

3. Gün... Sebzeler

Üçüncü günde sebzeleri diyetimize dahil ediyoruz.

Ispanak, brokoli, havuç, dolmalık biber, karnabahar önceliğimiz. Ispanakta demirin yanı sıra A, C ve K vitaminleri var. Brokoli hem lif sağlıyor hem C vitamini hem de folat içeriyor. Havuç A vitamini ve beta karoten için gerekli. Dolmalık biber ise bir C vitamini deposu. Karnabahar ise düşük kalorisinin yanı sıra antioksidanlara sahip.

2. Hafta: 2. Aşama... Kalori alımı artıyor

Haşlanmış yumurta diyet planının ikinci haftası kalori alımınızın artırılmasına adandı.

Öncesinde vücut tipinizin ve kilo verme hedeflerinizin ihtiyaç duyduğu kalorileri hesaplayın.

Ekstra kaloriyi bir anda değil parça parça artırın.

Besin değeri yüksek yiyecekleri tercih edin. Vücudunuzu beslemek için vitamin, mineral ve besin dolu yiyecekleri seçin.

Artan kalorilerinizin protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağlardan geldiğinden emin olun.

Değişiminizi takip edin. Kilonuzu, enerji seviyenizi ve genel sağlığınızı kontrol edin.

Sağlıksız besinlerle kalorinizi artırmayın. Önemli olan vücudunuzun doğru şekilde beslemektir. Her bireyin farklı ihtiyaçları olabilir bu nedenle kalori artışınızı kişiselleştirmek için bir profesyonelden yardım alın.

2. Aşama 1. Gün: Protein ve sebzelerle dengeli yemekler

Protein ve sebze alımını artırmak sağlık bir diyet için gereklidir.

Kahvaltıda 1 ya da 2 haşlanmış yumurta ve haşlanmış brokoli

Öğle yemeğinde ızgara tavuk göğsü, marul ve domatesli salata

Öğlenden sonra atıştırmalığı olarak yoğurt ve küçük havuç

Akşam yemeğinde fırında somon ve sote ıspanak

2. Aşama 2. Gün: Tam tahılları dahil etme

Artık tahılları da diyete dahil ediyoruz. Bu besleyici tahıllar diyetinizin besin değerini artırmak ve genel sağlığınızı iyileştirmek için mükemmeldir.

Kahvaltıda yulaf ezmesi, öğle yemeğinde kinoa salatası, öğleden sonra atıştırmalığı olarak tam tahıllı krakerler, akşam yemeği için sebzeli kahverengi pirinç, akşam yemeği için yağsız havayla patlatılmış mısır.

2. Aşama 3. Gün: Meyve ve süt geliyor

Haşlanmış yumurta diyetinin 3. gününe nefis bir meyve kasesiyle başlayın. Çilek, portakal ve muz gibi meyveler seçin. Öğleye doğru atıştırmalık olarak kalsiyum için az yağlı yoğurt ya da yağsız süt.

Öğle yemeğinde dilimlenmiş elma ya da üzüm ve salata. Protein olarak süzme peynir ya da yoğurt.

Öğleden sonra atıştırmalığı olarak az yağlı süt ya da yoğurt ile bir meyve smoothie'si.

Akşam yemeği için ise yağsız proteinler, buğulanmış sebzeler ve taze meyveler.

Diyetinizi uygularken öğün atlamadığınızdan emin olun. Sıvı alımını da ihmal etmeyin.

 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber