19 litrelik damacana su kaç para?

Damacana su fiyatları 2022 yılında da araştırılmaya başlandı. Peki, İstanbul'da damacana suyun fiyatları ne kadar? 19 litre su fiyatı ne kadar? İşte detaylar..

Son Güncelleme:

İçme suyu fiyatları dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle aşırı derecede zamlanmıştı. İstanbul Sucular ve Meşrubatçılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, suyun temel besin maddesi olarak kabul edildiği için satış fiyatının tarifeye bağlı olduğunu ifade ederek, su fiyatlarına gelen zamlardan sonra satışlarda fahiş zamları önlemek adına yeni tarife hazırlamış olduklarını, kabul edilen rakamların üzerinde satış yapılamayacağını ifade etmişti. Peki, damacana su fiyatları 2022 ne kadar oldu? Damacana sulardan hangisi daha kaliteli? Suyun kalitesi nasıl belli olur?

 Akkaya yaz aylarında döviz kurundaki hızlı yükselişin ardından plastik su şişelerine zam geldiği iddiasıyla su fiyatlarına yüzde 60'a yakın zam yapıldığını hatırlattı. O dönem içerisinde de bir açıklama yaparak zamların gerçeği belirtmediğini söyleyen Akkaya, 'Araştırmalarımızda çok fahiş zamlar yapıldığını görmüştük. Tamam pet şişenin hammaddesi ithal ediliyor ama yüzde 60'lara varan zam söz konusu değildi.' ifadelerini kullanmıştı.

Peki 19 litrelik damacana su fiyatları kaç para? Detaylar haberimizin devamında...

Kaynak: Haber Global TV