1 litre kaç gramdır? 1 kg kaç litredir?

Litre ve kilogram özellikle sıvı ölçüsü ifade etmede sıklıkla karşılaştırılan birimlerdir. Bu nedenle de bazı zamanlarda iki birim arasında dönüşüm yapmak zorunda kalınmaktadır. Peki, 1 litre kaç gramdır? Yarım litre suyun kilogram cinsinden karşılığı nedir?

Son Güncelleme:

Litre, metrik sistem içerisinde bulunan ve hacimsel anlam ifade eden bir ölçü birimi olarak ifade edilir. Kilogram ise bundan farklı olarak ağırlık ifade etme maksadıyla kullanımı bulunmaktadır. Fakat bununla birlikte; su, süt, yağ ve benzin gibi maddeleri ifade etmekte hem litre hem de kilogram kullanılmasından ötürü karşılaşılmaktadır.

LİTRE NEDİR?

Litre sıvıların ölçülmesinde kullanılan bir birim olarak ifade edilir. Litre, 1 desimetre küpe eşitlikteki hacmi ifade eder ve metrik sistem içerisinde yer bulur. Litreyi ifade eden sembol “L” biçimindedir fakat bazı yerlerde “lt” biçiminde kullanıldığı da görülmektedir.

1 LİTRE KAÇ GRAMDIR, 1 KG KAÇ LİTREDİR?

Suyun litre ve kilogram değerinden dönüşümü oldukça kolaydır. Suyun özgül ağırlığı 1’e eşittir. Dolayısıyla 1 litre su, 1000 gram; yani 1 kilogram değerine eşit olmaktadır.

Sonraki Haber