Star Trek’te Kaptan Kirk’ü canlandıran aktör William Shatner'ın gerçek uzaya ışınlandı

Star Trek’te Kaptan Kirk’ü canlandıran aktör William Shatner, uzay şirketi Blue Origin'in New Shepard uzay aracı ile yola çıktı. 90 yaşında en büyük hayalini gerçekleştiren olan Shatner, uzaya giden en yaşlı insan olma rekorunu da kırmış oldu.

Son Güncelleme:

Efsanevi Star Trek "Uzay Yolu" dizisinde Kaptan Kirk karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu William Shatner uzaya gitti.

90 yaşındaki usta oyuncu, Jeff Bezos'un sahibi olduğu Blue Origin şirketinin New Shepard (niv şepırd) roketiyle Teksas'ın Van Horn bölgesinden uzaya fırlatıldı.

William Shatner uçuşun ardından uzaya giden en yaşlı kişi unvanının sahibi oldu.

Shatner'in da aralarında bulunduğu 4 kişilik ekibin uzay yolculuğu 10 dakika sürdü. Ekip yolculukta 106 kilometre yüksekliğe çıktı.

12 Ekim'de yapılması planlanan uçuş, kuvvetli rüzgarlar nedeniyle 13 Ekim'e ertelenmişti.

Film stüdyolarında uzaydaki düşmanları alt eden Shatner heyecanını "Uzun zamandır uzay hakkında bir şeylerden haberdarım. Şimdi kendi gözlerimle şahit olma fırsatı buluyorum. Ne harika bir şey" sözleriyle dile getirmişti.

Blue Origin, misyon ve uçuş operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Audrey Powers ve eski bir NASA mühendisi ve bir yazılım şirketinin kurucu ortağının da uçuşta yer alacağını duyurmuştu.

Shatner 2013'te Richard Branson'ın Virgin Galactic şirketiyle uzaya çıkma teklifini kendisinden para istemesi nedeniyle geri çevirmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber