Yol kazası...

Fenerbahçe için ara öncesi beklenmedik bir yenilgi oldu. Yine de büyük resme bakmak lazım. Bu takım 4 ayda yüksek tempoda 25 maça çıkıp iki kulvarda da lider olmayı başardı. Zihinsel ve fiziksel düşüş yaşamak son derece normal. Dünya Kupası arasını iple çeken futbolcular finiş öncesi tökezledi.

Son Güncelleme:

Süper Lig'de oynadığı son 14 maçın 11'ini kazanan ve sadece 3 beraberlik alan bir takımdan bahsediyoruz. Üstelik son yenilgisini yine ilk yarıdan 10 kişi kaldığı Konya maçında yaşayan sarı-lacivertliler, benzer senaryoyu dün yaşadı. Sivas maçında 10 kişiyle maçı koparan Fenerbahçe, Giresun önünde bireysel hataları telafi edemedi.

Kadıköy yine kapalı gişe... 41 bin taraftarın müthiş coşkusuyla maça başlayan Fenerbahçe'de Altay'ın müthiş kurtarışı birkaç dakika sonra ise Ferdi'nin Giresun takımını ipe dizerek aldığı penaltı coşkuyu katladı. Valencia'nın golü ile bu maçın rahat kazanılacağı inancı tavan yapmıştı ancak öyle olmadı. Arao sürekli stoperlerin arasına girdiği için Crespo da olmayınca Zajc-İrfan ve Rossi üçlüsü orta alanda beklenenden uzak kaldı. Batshuayi'nin yokluğunda Jesus'un şans verdiği Pedro ise yine takımın en etkisiz ismiydi. Büyük umutlar bağlanan Pedro, ilk sarı kartında şanssızlık yaşasa da ikincisinde biraz daha dikkatli olmalıydı. Belki kendisini aşırı gösterme hırsından dolayı büyük bir hata yaptı ve takımını on kişi bıraktı. Bizim gelmeden önce izlediğimiz Pedro bu değil.

BELKİ DE EN FORMDA İSİMDİ...

Açıkçası geçen haftaki Sivas maçından 10 kişi kalmaya antrenmanlı olan Fenerbahçeli taraftarlar, umutsuzluğa kapılmadı. İkinci devre başladığında rakibe karşı iyi alan daraltan sarı-lacivertliler iyi bir takım savunma performansı gösterdi. Fenerbahçe'nin belki de en formda oyuncusu olan Serdar Aziz, iki büyük şanssızlık yaşayınca, Giresunspor iki gol buldu. Bu kadar maç, artı son iki maçı on kişi ile oynamak kolay değil, bu yorgunluklar bir yerden çıkacaktı. Dün çıktı. Böyle bakmak lazım. 5 günde 180 dakikanın yarısından fazlasını 10 kişi oynamak kolay değil.

Bu sonuca yol kazası olarak bakmak lazım. Maçın son dakikasında Serdar Aziz'e yapılan hareketi hakem Arda Kardeşler ve VAR odasının atlamasını biz buradan atlamayalım. Yüzde yüz penaltıyı vermeyerek, bu yenilgide hakemlerimiz de yine başrole ortak oldu.

Her şeyin farkında olan taraftarlar Kadıköy’de futbolcuları yenilgiye rağmen tribüne çağırarak moral verdi. Lider takımın taraftarının bu desteği de alkışı hak ediyor. İki kulvarda da lider olan Fenerbahçe, ilk periyodun tartışmasız en iyi takımı çünkü.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber