Yeni Şampiyonlar Ligi'nde ligden çıkıp eleme oynamak için kaç puan almak gerekiyor?

Şampiyonlar Ligi bu sezon 36 takımlı yeni bir lig formatıyla oynanacak. Peki ligden yükselip eleme turu oynayabilmek için kaç puan almak gerekiyor?

Son Güncelleme:

UEFA, Şampiyonlar Ligi formatını 36 takımlı bir lige çevirirken tüm olasılıkları da hesapladı.

17 Eylül'de başlayacak turnuva tam 3 sezon boyunca simüle edildi.

Bu işten sorumlu kişi olan Champions Journal'ın Reakbet Geliştirme Sorumlusu Stephane Anselmo, bu yeni formatın 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ve matematiğin en önemli faktör olduğunu söyledi.

Örneğin tüm maçlar aynı anda oynanacağı için 29 Ocak'ta Şampiyonlar Ligi'nde aynı saatte tam 18 maç birden oynanacak. Paris'te atılan bir gol, Londra'da VAR kararıyla verilen bir penaltı, Amsterdam'da oynanan bir başka maçtaki iki takımın kaderini anında değiştirecek.

Normalde kura çekiminin yapılabilmesi için 1000 kadar topa ihtiyaç var. Ancak bu kadar çok kombinasyonla uğraşmak mümkün değil bu yüzden o iş bilgisayara bırakıldı.

Bilim ve matematiğin yardımıyla 36 takımın eşleşeceği 8 rakip belli olacak. Her takım 8 top çekmek yerine sadece 1 top çekerek 8 rakibini öğrenecek. Bilgisayar tüm seçenekleri eş zamanlı olarak hesaplayarak kura çekiminde bir skandal olmasına izin vermeyecek.

Yeni formatı geliştirmek için karmaşık matematiksel modeller ve algoritmalar kullanıldı, bunun için binlerce saat harcandı.

3 sezon boyunca bu lig simüle edilerek olası puan eşitliklerinde sıralamanın belirlenmesinde ortaya çıkabilecek tüm sorunlar belirlenip önlemler alındı.

Anselmo yaptıkları hesaba göre Şampiyonlar Ligi'nden çıkıp eleme aşamasına geçebilmek için bir takımın en az 7.6 puan toplaması gerekiyor. Bunu karşılayacak olan da 2 galibiyet 2 beraberlik.

Bakalım yakında başlayacak olan yeni formatta başka nelerle karşılaşacağız hep beraber göreceğiz.

Sonraki Haber