Vincenzo Montella: "Tarih bizden yana olmasa da yapmamız gerekenleri biliyoruz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vinceno Montella, Uluslar Ligi'nde oynayacakları İzlanda karşılaşması öncesinde yaptığı açıklamada, "Grup için anahtar bir maç. İzlanda'nın burada bize karşı tarihi sonuçlar aldığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme:

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçında yarın İzlanda'ya konuk olacak A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, yarınki karşılaşmanın grup için anahtar niteliği taşıdığını söyledi.

Vincenzo Montella ile milli futbolcu Orkun Kökçü, karşılaşmanın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Montella, yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Grup için anahtar bir maç. İzlanda'nın burada bize karşı tarihi sonuçlar aldığını biliyoruz. Sonuçlara bakmaksızın söylüyorum, tarih bizden yana olmasa da neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Saha şartları ve atmosferden kaynaklı zorluklar olabilir ama futbolda her maçta istediğiniz şartlarda oynayamazsınız.

Şartlara çok çabuk adapte olmalıyız, kendi özelliklerimizle bunların üstesinden gelinebileceğimizi düşünüyorum. Rakibimiz bu şartlarda oynamaya daha alışık ama bu bizim için bir bahane değil. En fazla rüzgar bizi rahatsız edebilir, o da beni en çok rahatsız eden konudur."

MONTELLA'DAN ROTASYON CEVABI

Montella, "Yarın için kadroda rotasyon düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Ben de bu konuyu düşünüyorum, kadroda düşündüğümden daha az değişiklik olabilir. Son bir antrenmanımız daha var Yarın son kararımızı vereceğiz" yanıtını verdi.

"FİZİKSEL TAKIM OLDUKLARINI BİLİYORUZ"

İtalyan teknik adam, İzlanda'nın zayıf ve güçlü yanlarının sorulması üzerine, "Karşımızda organize bir takım bekliyorum, iki farklı baskı uygulayabiliyorlar. Galler maçında ilk yarıda biraz daha yumuşak, ikinci yarıda temaslı baskı kuran bir takım olduklarını gördük. Fiziksel takım olduklarını biliyoruz. Özellikle kendi evlerinde korner ve taç atışlarında etkili oluyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"ATAKAN ÖZELLİKLERİ BELİRGİN BİR FUTBOLCU"

Vincenzo Montella, milli takım aday kadrosuna ilk kez çağırılan Atakan Karazor hakkında ise, "Atakan özellikleri belirgin bir futbolcu. Zeki bir futbolcu olduğunu biliyoruz. Çok hızlı adapte olacak. Bizim felsefemize adapte olabileceğini gördük. Kompakt hızlı paslaşmalarda kendi özellikleri belirgin bir futbolcu. Sade uzun paslarda biraz sıkıntı çekebilir" açıklamasını yaptı.

Sonraki Haber