Vefa dediğin Manchester'da bir semt adıymış, Alex Ferguson'a büyük saygısızlık!

Manchester United'ın yeni ortak sahibi INEOS, kulüp tarihinin en başarılı menajeri olan Sir Alex Ferguson'un kürüsel kulüp elçisi ve kulüp direktörü görevlerini sonlandırdı. 

Son Güncelleme:

2013'te menajerlikten ayrılmasının ardından, 38 kupa kazandığı 26 yıllık saltanatına son veren Ferguson, küresel kulüp elçisi ve kulüp direktörüydü ve yıllık maaş alıyordu.

Manchester United'ın yeni ortak sahibi INEOS, kulüp tarihinin en başarılı menajeri olan Sir Alex Ferguson'un bu görevlerini sonlandırarak maaşını da iptal etti ve tasarruf programını uygulamaya devam etti. 

Fergunson'un Manchester United'dan bu görevleri karşılğında yıllık 2,82 milyon dolar aldığı belirtiliyor. 2014'ten beri bu ödeme İskoç teknik adama yapılıyordu.

İki görevi elinen alına Ferguson, kulübün simgesel futbol yönetim kurulunda United yöneticisi olarak devam edecek. Ancak bu yapının resmi kararlar alma yetkisi yok.

Ferguson, kulübün resmi yönetim kurulunun bir üyesi değil - bu kurulda altı Glazer kardeş, INEOS ortak sahibi John Reece ve INEOS Sport'un başkanı Rob Nevin'in yanı sıra iki bağımsız direktör Robert Leitao ve John Hooks yer alıyor.

INEOS, maliyetleri düşürmek için tüm yolları deniyordu ve son kurbanları da 82 yaşındaki Ferguson oldu. Old Trafford'da yüz yüze yapılan bir toplantıda, INEOS kurucusu ve CEO'su Sir Jim Ratcliffe, Ferguson'a kulübün maliyetleri düşürmeye çalıştığını ve artık ödemeleri sürdüremeyeceklerini söyledi. 

United kaynakları, konunun dostça ele alındığını ve Ferguson'a kulüpte icra dışı yönetici olarak kalacağını ve maçlara katılmasının memnuniyetle karşılanacağını söyledi.

United'da işten çıkarmalar nedeniyle arkadaşlarının işlerini kaybetmesinden üzüntü duyduğunu belirten Ferguson, bu sezonun sonundan sonra United'dan ödeme almayacak.

Sonraki Haber