Valerien Ismael kimdir? Valerien Ismael hangi takımları çalıştırdı?

Valerien Ismael, Beşiktaş'ın başına geleceği iddiaları ile ilgili haberlerin ardından araştırılıyor. Peki, Valerien Ismael kimdir? Valerien Ismael nereli ve kaç yaşında?Valerien Ismael hangi takımları çalıştırdı?

Son Güncelleme:

Valerien Ismael, 3 Nisan Pazar günü oynanacak maçın öncesi Beşiktaş'ın gündeminde olan 2 isimden birisi olarak yer almakta. Fransız eski futbolcunun siyah beyazlı ekipte teknik direktör olarak görev alması halinde 3 Nisan tarihinde stadyumda bulunacak. Bu iddiaların neticesinde Valerien Ismael kimdir? Valerien Ismael nereli ve kaç yaşında? Valerien Ismael hangi takımları çalıştırdı? gibi soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından merak edilip araştırma konusu oldu. İşte Valerien Ismael'in hayatı, Valérien ismaël çalıştırdığı takımlar ve biyografisi...

VALERİEN ISMAEL KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Valerien Ismael, 28 Eylül 1975 tarihinde Fransa'nın kuzeydoğusu bölgesinde yer alan Strasbourg şehrinde dünyaya gelmiştir.

Valerien Ismael 46 yaşındadır. Ülkesi Fransa'da futbolculuk kariyerine başlayan Valerien ilk profesyonel sözleşmesini de doğduğu şehrin takımı ile gerçekleştirmiştir.

Fransa, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerde top koşturan Valerien Ismael, 2009 senesinde Hannover forması ile birlikte profesyonel futbol kariyerini sonlandırdı ve daha sonra teknik direktörlük görevlerini yürütmeye başladı.

VALERİEN ISMAEL MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Ismaël, futbolculuk kariyerinde hiçbir ülkenin formasını giyemedi. Ülkesinden bir türlü milli takım çağrısı gelmeyince 2005 senesinde Almanya adına oynamak istediğini ifade etti. Fakat bu isteği dönemin teknik direktörü Jürgen Klinsmann tarafından "Almanya ile birinci dereceden bir bağı bulunmadığı" gerekçesiyle reddedildi.

2006 yılında ise Dünya Kupası'nda oynayabilmek için eşinin memleketi olan Togo adına Togo millî takımı'yla mücadele etme arzusu da FIFA tarafından reddedildi.

VALERİEN ISMAEL ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR

Genelde 3'lü savunma sistemiyle sahaya takımını çıkartan Valerien Ismael'in çalıştırdığı takımlar şu şekilde:

2009 yılında Hannover formasıyla futbolculuk kariyerini noktalayan Ismael, aynu kulüpte Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Daha sonra Hannover 96'nın 2. takımında teknik direktörlük kariyerine adım attı.

Valérien Ismaël daha sonra teknik direktörlük kariyerinde sırasıyla Nürnberg, Wolfsburg, Apollon Smyrnis, LASK ve Barnsley takımlarında görev aldı. Fransız teknik adam son olarak 21/22 sezonunda West Bromwich'i çalıştırdı.

Valérien Ismaël West Brom kariyerinde 29 maçta 1.55'lik puan ortalaması yakalamış ve 6 ay görevde kalmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber