UEFA'dan Rodri ve Morata'ya "Cebelitarık İspanya'dır" şarkısı cezası!

UEFA, Euro 2024 kutlamasında "Cebelitarık İspanya'dır" diye şarkı söyleyen İspanpol futbolcular Morata ve Rodri'ye 1'er maç ceza verdi.

Son Güncelleme:

İspanya'nın EURO 2024 şampiyonluğu kutlamalarından Manchester City oyuncusu Rodry ve Atletico'dan Milan'a transfer olan Alvaro Morata, "Cebelitarık İspanya'dır" diye şarkı söyledikleri gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu bu iki oyuncuyla ilgili kararını verdi.

Her iki oyuncu da 1'er maç ceza aldı. Gerekçe olarak ise spor müsabakalarının sportif olmayan olaylar için kullanılması ve UEFA'nın itibarının zedelenmesi gösterildi.

İspanyol Futbolcular Birliği, UEFA'nın bu kararını kınadı ve bu şarkının cezalandırılmasının ifade özgürlüğüne saldırı olduğu ifadesi kullanıldı. Bu kararın iki futbolcunun haklarının açıkça ihlali olduğu belirtildi ve Avrupa Birliği Temel Haklar Şartı'nın 11. maddesine gönderme yapıldı.

İspanyol Futbolcular Birliği, UEFA'nın kararının futbolcuların işçi ve vatandaş olarak haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Avrupar Birliği ve Uluslararası Çalışma Örgütü'ne başvuracak.

Sonraki Haber