UEFA/TFF Sağlık Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mete Düren açıkladı: UEFA futbola dönüş öneri kılavuzu yayınlayacak

UEFA/TFF Sağlık Kurulu üyesi Prof. Dr. Mete Düren Haber Global'de yayınlanan Kontra programına konuk oldu. UEFA'nın 12 Mayıs'ta toplantı yapacağını söyleyen Düren, "UEFA tarafından futbola geri dönüşün nasıl olacağına yönelik kılavuz yayınlanacak" dedi.

Son Güncelleme:

Haber Global ekranlarında yayınlanan spor programı Kontra'ya konuşan UEFA/TFF Sağlık Kurulu üyesi Prof. Dr. Mete Düren önemli açıklamalarda bulundu. TFF'nin bugün yaptığı açıklamayı yerinde bulduğunu belirten Düren, "Futbolun sağlık Bakanlığının desteğine ihtiyacı var" dedi.

Düren konuşmasında, "UEFA yönetim kurulu, UEFA Sağlık Kuruluna uluslararası futbolun nasıl başlayacağı konusunda bir görev verdi. Aynı şekilde TFF kendi sağlık kuruluna böyle bir görev verdi. Bu görevle birlikte bir öneri kılavuzu yayınladık. " ifadelerine yer verdi.

UEFA 12 MAYIS'TA TOPLANACAK

Açıklamasında UEFA'nın da bir futbola dönüş öneri kılavuzu yayınlayacağını söyleyen Prof. Dr. Mete Düren, "UEFA'da bir toplantı yapacağız. UEFA'ya bağlı tüm devletlerin federasyonlarına futbola geri dönüşün nasıl olacağına yönelik yine tavsiyeleri içeren kılavuz yayınlayacağız. Bunun zamanı belli değil. 12 Mayıs'ta toplantı yapılacak" açıklamasında bulundu.

UEFA/TFF Sağlık Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mete Düren sözlerine şöyle devam etti;

"Türkiye'ye dönecek olursak ben TFF'nin yaptığı ikinci açıklamayı çok gerekli görüyorum. İlk basın toplantısından sonra 12 Haziran'ı kesin başlama tarihi gibi gördüler. Bu kararı verdikten sonra uygulanabilmesi için 20 yaş altı 65 yaş üstü sokağa çıkabiliyor olmalı, şehirler arası seyahat yasağı kalkmış olması gerekiyor. Bunlar olduktan sonra yine futbolun Sağlık Bakanlığının desteğine ihtiyacı var. Çünkü bizim kılavuzumuzun en önemli aşamalarından bir tanesi test aşaması. Şu anda da takımlar antrenmanlara başladılar. İdman aralarında test yapıyorlar. Test yapıldıktan sonra pozitif vaka olursa idman iptal ediliyor ve haftaya bir daha test yapılıyor. Yani yapılabilecek bütün yanlışlar neredeyse bir arada yapılıyor. Kapıdan girerken önce herkese test yapılması lazım ancak burada Türk futbolunun Sağlık Bakanlığına ihtiyacı var. Şundan dolayı, ben şu an istediğim hastanede meraktan test yaptıramam. Onun için Sağlık Bakanlığının akredite ettiği pandemi hastanelerinde test yapılması gerekiyor.

Sonraki Haber