Türkiye iki büyük finali nasıl aldı? Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi Haber Global'e anlattı

UEFA, 2026 Avrupa Ligi ile 2027 Konferans Ligi finallerinin Türkiye'de oynanacağını duyurdu. Flaş gelişmeyi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Haber Global'e değerlendirdi.

Son Güncelleme:

UEFA'dan Türkiye'ye Avrupa Ligi ve Konferans Ligi müjdeleri geldi. UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ve 2027 yılı UEFA Avrupa Konferans Ligi finallerinin Türkiye'de oynanacağını açıkladı. Flaş gelişmeyi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)Başkanı Mehmet Büyükekşi Haber Global'e değerlendirdi. 

Büyükekşi şöyle konuştu:

"Şu an ben de Dublin'deyim. Uzun süredir yaptığımız başarılı çalışmalar neticesinde 2026 UEFA Avrupa Ligi finali Tüpraş Stadı'nda oynanacak. İlk başlangıç aşamasına gelirsek 17 Mayıs tarihinde bu finaller için adaylık sürecini başlattık 2023 yılında. 17 Temmuz'da başvurular için son tarihti. Biz de TFF olarak iki final için aday olmuştuk. Bizim dışımızda Almanya, Romanya, İskoçya Federasyonları da aday olmuştu. Biz yoğun çalışmalarımızla Türkiye'ye bu hakkı kazandırdık. 2027 için ise Almanya, İsraiL, Norveç, İskoçya aday oldu. Türkiye ön plana çıktı ve 2 yıl üst üste iki büyük finali Türkiye'ye getirme hakkı elde etti.

2027 yılı Konferans Ligi finali için de şöyle bir gelişme var; Ankara'da yeni yapılan Ankara Stadı'nın inşaatı biterse finali başkente alacağız. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası hakkını da İtalya ile birlikte elde etmiştik. Bunları yaparken en önemli konu bu statların yapılması, ulaşımın konaklamanın, yolların, köprülerin yapılması, tesislerin yapılması. Bunlar bize büyük avantaj sağladı. En büyük teşekkürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve devletimize yapıyoruz. Biz inanıyoruz. 2032 yılında Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olması konusunda şimdiden hazırlıklarımızı yapıyoruz. 2026 ve 2027 yılı finallerinde kupa Türkiye'ye gelecek. Türk takımlarından bir tanesinin final oynaması ve kupanın Türkiye'de kalmasını arzu ediyoruz."

"Servet Yardımcı’nın favori olduğunu düşünüyorum" Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe'de kalmaya sıcak bakıyor Fenerbahçe'nin transferdeki yol haritası ne olacak? Cengiz Ünder gidecek mi, kalacak mı? Hasan Arat dijital spor basınına sert çıktı: Siz fırtınalara devam edin! Milli Takım'ın "Türkiyem" şarkısının klibi yayınlandı