Transfermarkt'a göre Trabzonsporlu futbolcuların piyasa değerleri güncellendi, Uğurcan Çakır küllerinden doğdu

Transfermarkt, Trabzonsporlu futbolcuların piyasa değerlerini güncelledi. 6 oyuncunun değeri düşerken Uğurcan Çakır ve Batista Mendy gibi isimlerin değeri arttı.

Son Güncelleme:

Transfermarkt, Süper Lig'in 2024/25 sezonundaki ilk piyasa değeri güncellemesini gerçekleştirdi. Bu değerlendirmede futbolcuların değerleri yeniden gözden geçirildi. 

Kadro değerinde önemli düşüşler yaşayan Trabzonspor’da ise Simon Banza, Enis Bardhi, John Lundstram, Serdar Saatçı, Stefan Savic ve Borna Barisic gibi isimlerin piyasa değerleri düştü. 18 milyon € piyasa değeri olan Banza, 2 milyon €’luk düşüşle 16 milyon €’ya geriledi. Yağmur, "Banza, bu sezon Trabzonspor’a kiralık olarak transfer oldu. Ancak 28 yaşında bir oyuncu için, özellikle Avrupa kupalarında mücadele etmeyen bir takımda 18 milyon euro gibi bir piyasa değeri fazlasıyla yüksek kabul ediliyor. Bu nedenle oyuncunun piyasa değeri düşürüldü. Ayrıca sezonun ilerleyişine bağlı olarak, performansına göre bu değer daha da aşağıya inebilir" ifadelerini kullandı.

Piyasa değeri yükselen isimler arasında kaptan Uğurcan Çakır’ın yanı sıra Batista Mendy, Pedro Malheiro, Arseniy Batagov, Ozan Tufan, Poyraz Yıldırım ve Ali Şahin Yılmaz da yer aldı.

Sonraki Haber