Transfermarkt'a göre Fenerbahçeli oyuncuların piyasa değerleri güncellendi, En-Nesyri değer kazandı

Transfermarkt'ın güncellediği Süper Lig piyasa değerlerine göre Fenerbahçe'de 5 oyuncunun değeri artarken Cengiz Ünder gibi birkaç oyuncu değer kaybetti.

Son Güncelleme:

Transfermarkt, Süper Lig'in 2024/25 sezonundaki ilk piyasa değeri güncellemesini gerçekleştirdi. Bu değerlendirmede futbolcuların değerleri yeniden gözden geçirildi. 

Fenerbahçe’de değer kazanan futbolcular arasında Youssef En-Nesyri, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Mert Müldür ve Oğuz Aydın yer aldı. Youssef En-Nesyri’nin 20 milyon € olan değeri, 2 milyon € artışla 22 milyon € seviyesine yükseldi. Fenerbahçe, Sevilla ile bir yıl sözleşmesi olmasına rağmen Faslı oyuncuyu bonuslar hariç 19.5 milyon € bonservis bedeli ödeyerek transfer etti. Sarı-lacivertliler, oyuncuyu gelecek sezon bedelsiz olarak kadrosuna katabilirdi, ancak buna rağmen yüksek bonservis bedeli ödenmesi piyasa değerinde artışa neden oldu.

Gökhan Yağmur, En-Nesyri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "En-Nesyri'nin durumu gerçekten zorlu bir değerlendirme gerektiriyor. Oyuncunun bir yıllık sözleşmesi kaldığı için transfer ücreti 19,5 milyon euro olarak belirlendi. Normal şartlar altında, bu tür bir oyuncunun değeri 50 milyon euro civarında olurdu. Ancak Süper Lig’deki üst sınırların 20-30 milyon euro arasında olması ve oyuncunun şu ana kadar beklenen performansı tam anlamıyla sergileyememesi, piyasa değerinin 'yalnızca' 22 milyon euroya çıkmasına yol açtı. Burada kritik olan, Sevilla'nın taleplerinde hiçbir şekilde geri adım atmaması ve oyuncuya birçok kulübün, özellikle West Ham ve Roma gibi Avrupa takımlarının ciddi ilgi göstermesi oldu. Bu ilgi ve talepler de onun piyasa değerinin oluşmasında önemli bir rol oynadı" dedi.

Aynı şekilde, Fenerbahçe’de fazla forma şansı bulamayan Oğuz Aydın’ın değeri de bonservis bedeli nedeniyle yükseldi. Sağ kanat oyuncusunu 6 milyon € karşılığında transfer eden Fenerbahçe, oyuncunun değerini 4.3 milyon €’dan 5.5 milyon €’ya çıkardı. İsmail Yüksek ve Mert Müldür'ün piyasa değerlerindeki artışta milli takım performansları ve kulüp gelişimleri önemli rol oynadı. Jayden Oosterwolde ise yaz transfer döneminde başta Premier League takımları olmak üzere birçok kulübün radarında yer aldı ve başarılı performansını sürdürmeye devam ediyor.

Fenerbahçe’de Fred, Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü gibi oyuncular değer kaybederken, Sebastian Szymański, Sofyan Amrabat ve Allan Saint-Maximin’in piyasa değerleri sabit kaldı. Fred’in piyasa değeri, ilerleyen yaşı ve sakatlıklar nedeniyle düşerken, Cengiz Ünder'in ise fazla forma şansı bulamamasının yanı sıra, gelen tekliflerin 10 milyon € civarında olması da etkili oldu.

Yağmur, "Birçok kişi, Szymański’nin gol katkılarının yeterli olmadığını düşündüğü için onu zayıf bir oyuncu olarak değerlendiriyor. Ancak Szymański, sadece bir oyun kurucu değil, aynı zamanda top rakipteyken de etkili bir savunmacı. Genellikle asisti getiren kilit pasları veriyor. Mourinho’nun vazgeçilmez oyuncularından biri ve piyasa değeri bu nedenle yüksek. Mourinho, transfer döneminin başında Szymański’nin satılmayacağını açıkça ifade etti. Ayrıca Polonya Milli Takımı'nda da önemli bir rol üstlenmesi, piyasa değerinin sabit kalmasına katkı sağladı."

Sonraki Haber