Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan talimatlara aykırı mı hareket etti?

Dün akşam oynanan İstanbulspor maçını tribünden takip eden ve 45 günlük hak mahrumiyeti cezasını ihlal ettiği iddia edilen Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan'ın herhangi bir ihlal gerçekleştirmediği ortaya çıktı.

Son Güncelleme:

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, 9 Aralık'ta bordo-mavili kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan, "Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun bundan sonra alacağı tüm kararlar; Trabzonspor için ‘yok’ hükmündedir" paylaşımı sebebiyle 45 günlük hak mahrumiyetinin yanı sıra 210 bin lira da para cezasına çarptırılmıştı.

Dün akşam Trabzonspor ile İstanbulspor arasında oynanan Süper Lig'in 17. hafta maçında Bordo-mavili kulübün başkanı Ertuğrul Doğan, mücadeleyi protokol tribününden takip etti

Yaşanan olaylar sonrasında saha içine giren Ertuğrul Doğan, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nu takımını sahada çekme kararından vazgeçirmeye çalıştı.

Bu anların kameralara yansıması sosyal medyada Doğan'ın 45 günlük hak mahrumiyeti cezasını ihlal ettiği şeklinde yorumlansa da herhangi bir ihlalin söz konusu olmadığı ortaya çıktı.

TRT Spor'un haberine göre; Ertuğrul Doğan'ın talimatnamede belirtilen şekilde 45 günlük cezasına karşılık gelen 450 bin liralık tutarı ödeyerek cezasını tamamladığı ve bu sayede herhangi bir ihlal olmaksızın mücadeleyi takip ettiği öğrenildi.

İlgili madde:

''(4) Bu talimatın 42. (ayrımcılık ve ideolojik propaganda), 44. (saldırı), 55. (davranış kuralları), 56. (müsabaka sonucunu etkileme), 57. (bahis) ve 61 (doping) maddelerinde belirten ihlaller nedeniyle verilen hak mahrumiyeti cezaları ile sürekli hak mahrumiyeti cezaları hariç olmak üzere; Kulüp Başkan ve Yöneticileri ile bu kulüplerin bağlısı alt ve üst kuruluşların başkan ve yöneticileri hakkında verilen hak mahrumiyeti cezaları; ceza alan kişinin, TFF’nin banka hesabına her bir günlük hak mahrumiyeti cezasına karşılık; Süper Lig Kulüpleri için 10.000 TL, 1. Lig Kulüpleri için 7.500 TL, 2. Lig Kulüpleri için 5.000 TL, 3. Lig Kulüpleri için 2.500 TL yatırmaları ve yatırdıklarına ilişkin makbuzu yazılı talepleri ile birlikte TFF’ye sunmaları halinde infaz edilmiş sayılır.''

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber