Toni Kroos'un attığı taş UEFA'nın kafasına geldi: Penaltı olduğunu anlamaları 3 ay sürdü!

Geçtiğimiz günlerde Relevo'da yayınlanan bir haber ortalığı karıştırdı. EURO 2024'te İspanya - Almanya maçının orta hakemi Anthony Taylor, Cucurella'nın eliyle oynadığı pozisyona penaltı çalmamıştı. Relevo, UEFA'nın buradaki hakem kararının hatalı olduğunu kabul ettiğini yazdı. Bunun ardından bir öfke patlaması yaşanıyor.

Son Güncelleme:

UEFA Hakem Komitesi'nin maçın orta hakemi Taylor ve VAR hakemi Stuart Atwell'in hatalı olduğunu kabul eden kararını gösteren belgeyi görenler ortalığı yıktı.

Belgede şunlar yazıyordu: "En son UEFA kuralları uyarınca, kaleye yönelen şutu durduran kişinin topa elle teması daha sıkı bir şekilde cezalandırılmalı. Defans oyuncusunun kolu topa çok yakın olmadığı sürece penaltı vuruşu verilmelidir. Bu pozisyonda defans oyuncusunun vücuda çok yakın değil ve kolunu büyüterek şutu durduruyor. Dolayısıyla penaltı vuruşu verilmesi gerekirdi."

TONI KROOS: HERKESİN 1 SANİYEDE ANLADIĞINI...

Belgenin yarattığı infiali anlatmaya kelimeler yetmez. Alman milli takımı oyuncuları en çok ses getirenler oldu. Eski Real Madrid'li Toni Kroos "Bunun bir elle oynama olduğunu anlamaları 3 ay sürdür. Neredeyse herkes bunu 1 saniyede anladı. Teşekkürler, o kadar da önemli" diyerek tepkisini ironik bir biçimde dile getirdi.

Kroos sözlerin devamında "Şimdi onlar (İspanya) hala Avrupa şampiyonu sayılacak mı? Resmi olarak bunun bir hata olduğunu kabul edildi" diyerek bombayı bıraktı.

Kroos daha önce de bu penaltı pozisyonuna değinmiş ve "Pozisyonu görmedim, net bir şekilde el olduğunu görecek pozisyonda değildim. O yüzden hakeme kızmadım. Hakemin davranışları nedeniyle pozisyonunun tekrarını izlemeye bile gerek olmadığını düşündüm. Ancak daha sonra pozisyonu izlediğimde çok sinirlendim" demişti.

MATTHAUS: HAKEM VE VAR ARASINDAKİ KONUŞMAYI DUYMAK İSTİYORUM

Lottar Matthaus ise "Ben bunu söylemiştim, çok açık bir penaltı" derken hakem ve VAR arasında geçen konuşmayı duymak istediğini belirtti.

Matthaus "UEFA bu kararın yanlış olduğunu kabul ettiyse bizi aldattıkları açık. O dönem sözde bir talimattan bahsedilmiş ve 'Kolun gevşek olması halinde penaltı verilmemesi' istendiği haberi gelmişti. Bu yüzden biz de bir şey demedik. Ancak şimdi ortaya bir soru çıkıyor. Böyle bir talimat gerçekten var mıydı?. Demek ki bahaneydi. O zaman herkesin gördüğünü şimdi kabul etmeleri çok yazık. Maçın kaderini değiştiren bir olaydan bahsediyoruz" diye konuştu.

Sonraki Haber