Tokyo2020 yıl sonuna kadar ertelenebilir!

Japonya Olimpiyat Başkanı Seiko Hashimoto, 24 Temmuz'da başlayacak Tokyo2020 olimpiyatlarının yıl sonuna kadar ertelenebileceğini açıkladı

Son Güncelleme:

Japonya Olimpiyat Başkanı Seiko Hashimoto, koronavirüs salgınının Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni(IOC) oyunları yıl sonuna kadar ertelemesini sağlayabileceğini açıklarken, IOC ile aralarındaki sözleşme gereği Olimpiyatların yıl sonuna kadar ertelenebileceğini duyurdu. 

Japonya Meclisi'nin sorularını yanıtlayan Seiko Hashimoto, "Sözleşmeye göre oyunların 2020 yılı içinde yapılması planlanıyor. Bu ertelemeye izin verildiği şeklinde anlaşılabilir" dedi. Hashimoto, Japonya Hükümet ve Tokyo'nun olimpiyatları planlandığı gibi düzenlemek istediğini kaydederken "Oyunların zamanında yapılması için elimizden gelen herşeyi yapacağız." diye konuştu.

Olimpiyat oyunları için yapılan arcamaların 12.51 milyar doları bulduğunu söyleyen Hashimoto, oyunların durmasının kendilerine pahalıya mal olacağını açıkladı. 

IOC Başkanı Thomas Bach, geçtiğimiz hafta Tokyo Olimpiyatlarının planladığı şekilde yapılması konusunda kararlı olduklarını belirtirken, oyunları iptal etme hakkını elinde tuttuklarını belirtti. 

Sonraki Haber