TFF Başkanı Özdemir'den Fenerbahçe'ye VAR operatörü yanıtı

Fenerbahçe'nin VAR operatörleri hakkında yaptığı açıklamalara cevap veren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Fenerbahçe bence çok büyük yanlışlık yaptı" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, beIN SPORTS'ta açıklamalarda bulundu. Özdemir, son dönemlerde çok tartışılan VAR sistemine açıklık getirdi.

Özdemir şu ifadeleri kullandı:

"Bu sene VAR ile geçirdiğimiz 3. sene. Çok memnunuz. Tabii ki sorunlar yaşanacak. Sahadaki hakem de insan, VAR odasındaki de insan. Hata yapabilirler mi yapabilirler. Ama eğer bir hata yapılacaksa bunu en aza indirgemeliyiz. 2018-2019 sezonunda bu sistemi kurarken, operatörün kimin olacağı konusunda ihaleye çıktık. Birçok firma müracaat etti. Hawk-Eye bunlardan bir tanesiydi. Operatörün, ofsayt çizgisini çekme ihtimali yüzde 0'dır. Kararı veren, VAR'daki hakemdir. VAR'ı tüm kamuoyu hakemmiş gibi düşünüyor. Dünyanın en iyi hakemini de getirsek, takımlar iyi niyetliyse hakemin işi çok kolay. Hedefimiz, gelecek yıl TFF 1. Lig'e de VAR'ı getirmek. Sayın Demirören dönemi de dahil olmak üzere, benim dönemimde de beIN SPORTS ile ilişkilerimizi daima çok üst seviyede iyi tutmaya çalıştık. Bugüne kadar da anlaştığımız konular içerisinde de beIN SPORTS tüm şartları yerine getirdi. Gerekli ödemeleri yaptı ve biz bu ödemeleri kulüplerimize anında aktardık. Fenerbahçe bence çok büyük yanlışlık yaptı. Bu maçın neticelerini buna bağlamamaları gerektiğine inanıyorum. Yanlış varsa, başka bir yerde aramaları gerekiyordu. Bu yolu seçtiler, saygı duyuyorum, biz de gerekli hukuksal işlemleri başlattık."

Kaynak: AA

Sonraki Haber