Tenis efsanesiydi! Rafael Nadal kimdir, başarıları ne?

Rafael Nadal, aktif tenis kariyerini noktaladı. İspanyol tenisçi, yaptığı paylaşımda 12 dil kullanarak veda etti. Peki, Rafael Nadal kimdir, nereli?

Son Güncelleme:

Rafael Nadal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 12 dil kullanarak teşekkür etti. Kariyerinde birçok Grand Slam şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal, 39 yaşında emekli olduğunu açıkladı. Peki, Rafael Nadal kimdir, nereli ve kaç yaşında?

RAFAEL NADAL KİMDİR?

Tam adı Rafael Nadal Parera, 3 Haziran 1986 tarihinde İspanya'nın Mallorca şehrinde Manacor'da dünyaya gelmiş İspanyol tenisçidir. Tenis tarihinde 22 kez Grand Slam kazanan ilk erkek tenisçi olmayı başarmıştır. Roland Garros'u da 14 kez kazanarak, bu alanda rekor kırmıştır.

2005 Fransa Açık'ta kazanmış olduğu ilk "Grand Slam" şampiyonluğundan bu yana, 2022 Fransa Açık şampiyonluğuyla, toplamda 22 Grand Slam şampiyonluğu bulunmaktadır. Novak Djokovic'ten sonra en çok Grand Slam kazanan erkek tenisçidir.

Sıkı bir Real Madrid taraftarıdır. Shakira'nın Gypsy adlı klibinde oynamıştır.

Dört yaşında hâlen koçluğunu yapan amcası Toni'nin çabalarıyla tenise başlamıştır. Diğer amcası Miguel Angel Nadal, Barcelona ve İspanya millî futbol takımında yıllarca forma giymiş olan ünlü bir savunma oyuncusudur.

RAFAEL NADAL'İN TENİS KARİYERİ

Rafael Nadal, profesyonel tenis dünyasında ilk kez 17 yaşında oynadığı 2003 Monte Carlo Master Series turnuvasıyla dikkat çekti. Karol Kucera ve Albert Costa'yı yendi. Bu da gelecekteki büyük başarıların ilki olarak dikkat çekti. ATP seviyesinde oynadığı üçüncü turnuvada Carlos Moya'yı mağlup edip herkesi şaşırttı. Oynadığı ilk Grand Slam olan Wimbledon 2003'te 3. tura yükseldi. 2004'ten itibaren klasmanda hızla yükseldi. 2004 yılında Sopot turnuvasını kazanan Nadal, bir yıl sonra aralarında Fransa Açık ve dört Master Serisi (Roma, Monte Carlo, Madrid, Montreal) turnuvasının da olduğu toplam 11 şampiyonluk elde etti.

KARİYERİNDEKİ ŞAMPİYONLUKLAR

Toplamda Nadal 90 tekler şampiyonluğu kazanırken, 37 final maçından da yenilgi ile ayrıldı. Çiftlerde de 4 finalde kaybetti.

Sonraki Haber