Taylan polemiği büyüyor! Bucaspor: Ağlamayacaksın

Taylan Antalyalı'nın BB Erzurumspor'dan bonservissiz Galatasaray'a transfer olması sonrası oyuncunun satışından pay alamayan Gençlerbirliği konuyu yargıya taşımıştı. Gençlerbirliği'ne çok sert bir yanıt Taylan'ın iki önceki kulübü Bucaspor'dan geldi

Son Güncelleme:

Galatasaray, yaz transfer döneminin bitimine saatler kala Erzurumspor tarafından serbest bırakılan Taylan Antalyalı'yı kadrosuna katmıştı.

Bu transfer, büyük tartışma yaratırken Taylan'ın eski kulübü ve Erzurumspor'dan başka takıma satışında hak sahibi olan Gençlerbirliği, oyuncunun serbest bırakılıp imza parasıyla transferini eleştiren bir açıklama yayınladı.

Erzurumspor'dan önceki takımı Gençlerbirliği'nin tepkisine de Taylan'ın bir önceki takımı Bucaspor cevap verdi. Taylan Antalyalı, 2014'te Bucaspor'dan Gençlerbirliği'ne transfer olmuştu.

BUCASPOR BAŞKANI: BİZE ATTIĞIN KAZIĞIN AYNISI...
Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, Gençlerbirliği'nin tepkisine benzer bir şekilde karşılık verdi ve yaptığı paylaşımda "Bize Taylan üzerinden attığın kazığın aynısını Erzurumspor, Taylan'ı Galatasaray'a gönderirken sana attı diye ağlamayacaksın" ifadelerini kullandı.

CAVCAV: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, telefon ile katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamada, 24 yaşındaki futbolcuyu Erzurumspor'a satarken sözleşmesine yüzde 40 pay maddesi koydurduklarını ifade ederek "Taylan Antalyalı transferinin peşini bırakmıyoruz" dedi. Murat Cavcav'ın açıklamaları şu şekilde: "Taylan Antalyalı bizzat dönemin onursal başkanı İlhan Cavcav'ın Bucaspor'dan dönemin şartlarına göre yüksek bir meblağ karşılığında kulübümüze kazandırdığı bir isim. Taylan'ın potansiyeline ve yeteneğine güvenmemize rağmen o dönem istediğimiz katkıyı alamadığımız için BB Erzurumspor'a verdik. Sözleşmesine de sonraki satışında yüzde 40 pay maddesini koydurduk. Erzurumspor da bunu kabul etti ancak Taylan'ın Galatasaray'a transferinde bonservis ödenmemesi söz konusu oldu. Bonservis bedeli yok ancak fahiş imza parası herkesin dilinde. Biz iddia edildiği gibi arka yolların denendiğini ve bu iki güzide camia ve kulüp yöneticilerinin böyle yollara girmeye tenezzül ettiğini aklımızdan geçirmek bile istemiyoruz. Bu Türk sporu için çok acı bir olay. Süreci avukatlarımız aracılığıyla titizlikle takip ediyoruz. Ne Galatasaray ne Erzurumspor ne de Taylan'ı yıpratmadan girişimlerimizi başlattık. Hukuka güvenmekten başka çaremiz yok. Bu transferin peşini bırakmayacağız." 


Sonraki Haber