Dünya genelinde 21 yaş altı futbolculara en az süre tanınan lig Süper Lig!

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES) yayınladığı rapora göre, dünyadaki 93 futbol ligi arasında, 21 yaş altı futbolcuların en az süre aldığı lig Türkiye Süper Ligi oldu.

Son Güncelleme:

Haber Global - Dış Haberler

Dünya genelinde 93 futbol ligi ve 1292 futbol kulübünü inceleyen Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), 21 yaş altı oyunculara en fazla süre veren ülke ve takımlara dair rapor yayınladı.

Buna göre Slovakya Süper Ligi, yüzde 29 ile 21 yaş altı oyuncuların en fazla süre aldığı futbol ligi olurken; Türkiye Süper Ligi ise yüzde 3,7 ile gençlere en az süre tanınan lig oldu.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK 5 LİGİ'NDE GÖRÜNÜM

Yapılan araştırmada Avrupa'nın en büyük 5 futbol liginde yalnızca Fransa'nın yüzde 10 baremini aştığı belirtildi.

Fransa Ligue 1 yüzde 15 ile, Avrupa'nın en büyük 5 futbol liginde 21 yaş altı gençlerin en fazla süre aldığı lig olurken; onu sırasıyla yüzde 9.8 ile Almanya Bundesliga, yüzde 8.5 ile İngiltere Premier Lig, yüzde 7.7 ile İtalya Serie A ve son olarak yüzde 7 ile İspanya La Liga takip etti.

Hollanda Eredivisie ise yüzde 27,9 ile major ligler içinde 21 yaş altı gençlere en fazla süre veren lig olarak göze battı.

KULÜP BAZINDA GÖRÜNÜM

Kulüp bazında yapılan incelemede Singapur Ligi ekibi Young Lions'ın, yüzde 81,1 ile dünya genelinde 21 yaş altı genç futbolculara en fazla süre tanıyan kulüp olduğu belirtildi.

Türkiye Süper Ligi'nde ise bu alanda Fenerbahçe yüzde 10 ile lider konumda bulunurken; onu sırasıyla yüzde 9.9 ile Antalyaspor ve yüzde 9.6 ile Trabzonspor takip etti.

Beşiktaş yüzde 2.7 ile ligde 8. sırada, Galatasaray ise yüzde 2.1 ile ligde 9. sırada kaldı.


Sonraki Haber