Süper Lig'de en çok penaltı kazanan takım hangisi - 2019/2020 sezonu

Süper Lig'de zirve yarışı iyiden iyiye karıştı. Peki sezonda çok tartışılan penaltı kararları ile ilgili sezon boyunca nasıl bir istatistik var? En çok penaltı kazanan kulüpler hangileri? Kendi sahasında en çok penaltı kazanan kim?

Son Güncelleme:

Penaltı kararları 2019-2020 sezonunun en çok tartışılan konularından biri oldu. Verilenler ve "verilmeyenler" ile zirve yarışını etkilediği iddia edilen penaltı kararlarında bu sezon nasıl bir istatistik var? En çok penaltı kazanan takım hangisi? Kendi sahasında en çok penaltı verilen kulüp hangisi?

İşte haberglobal.com.tr'nin analiz ettiği rakamlar...

EN ÇOK PENALTI VERİLEN GALATASARAY

2019-2020 sezonunda lehine en çok penaltı verilen takım Galatasaray oldu. Galatasaray 22'nci haftada 9 penaltı ile şu ana kadar en çok penaltı kazanan takım oldu. Bu penaltıların 8'ini gole çevirmeyi başaran Galatasaray'ı lehine 8 penaltı kararıyla Fenerbahçe izledi. Fenerbahçe'nin 8 penaltıdan 6'sını gole çevirebildiği dikkat çekti.

Bu iki takımı sıralamada izleyen diğer takım ise 7 penaltı, penaltıdan 5 gol ile Trabzonspor takip etti.

Sıralamada olan diğer takımlar ise 6 penaltı ile Gaziantep, 5 penaltı ile Antalyaspor, 5 penaltı ile Yeni Malatyaspor, 4'er penaltı ile Göztepe, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Beşiktaş ve Gençlerbirliği var.

KENDİ SAHASINDA EN ÇOK PENALTI ALAN FENERBAHÇE

Peki bu penaltılar en çok iç sahada mı yoksa deplasmanda mı verildi? haberglobal.com.tr'nin analizine göre kendi sahasında en çok penaltı kazanan takım Fenerbahçe oldu. 8 penaltısının 7'si Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda verilen Fenerbahçe'yi Türk Telekom Arena'da verilen 6 penaltı kararıyla Galatasaray izledi. Trabzonspor ve Göztepe ise kendi sahasında 4'er penaltı kazanan takımlar olarak bu ikiliyi takip etti.

Kendi sahasında 3'er penaltıyla sıralamaya giren diğer takımlar ise Gaziantep, Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa, Beşiktaş ve Gençlerbirliği oldu.

ALEYHİNE EN ÇOK PENALTI ÇALINAN TAKIM KASIMPAŞA

haberglobal.com.tr'nin analizine göre kendi ceza sahasında en çok penaltı kararı verilen ekip toplam 9 aleyhinde penaltı kararıyla Kasımpaşa oldu. Kasımpaşa'yı 8'er penaltı ile Alanyaspor ve Kayserispor izledi. Gaziantep ve Gençlerbirliği aleyhine 6 penaltı çalınırken, sıralamada onları 5'er penaltıyla Denizlispor ve Sivasspor, 4'er penaltıyla Yeni Malatyaspor ve MKE Ankaragücü izledi.

Dört büyükler arasında aleyhinde en çok penaltı çalınan takımlar 3'er penaltıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş olurken, Galatasaray ve Trabzonspor'un aleyhinde 1'er penaltı çalındı.


Sonraki Haber