Steven Berghuis'ten Beşiktaş itirafı

Beşiktaş teknik direktörlük koltuğunu Giovanni van Bronckhorst'a emanet etmeye hazırlanırken, Hollandalı teknik adamın eski öğrencisi Steven Berghuis'ın da siyah-beyazlı takıma transfer olabileceği iddia edilmişti. Ajax'ın tecrübeli oyuncusu iddialar ve geleceği hakkında açıklamada bulundu.

Son Güncelleme:

Beşiktaş, Rıza Çalımbay'dan boşalan teknik direktörlük görevi için Giovanni van Bronckhorst'la prensip anlaşmasına vardı.

Çok aktif bir ara transfer dönemi geçirmesi beklenen siyah-beyazlılarda yönetimin, kariyerinin en verimli sezonlarını 2016-2019 yıllarında Van Bronckhorst'la geçiren Ajax'ın tecrübeli kanat oyuncusu Steven Berghuis'ı transfer gündemine aldığı iddia edilmişti.

Yaz transfer döneminde de Beşiktaş'ın gündemine gelen 32 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, ESPN'e verdiği röportajda Beşiktaş'ın kendisine olan ilgisinden haberdar olduğunu ancak ara transfer döneminde takımdan ayrılmayı düşünmediğini açıkladı.

Berghuis, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş'ın benimle ilgilendiğini biliyorum. Ancak bu geçtiğimiz yaz döneminde olan bir şeydi. Şu an çıkan haberler hakkında bir bilgim yok. Transfer konusunda üç taraf var. Futbolda ne olacağını hiçbir zaman bilemezsiniz ama ben yazın ayrılmaktan yanayım. Bence futbolda eğer bir ayrılık yaşanacaksa yaz aylarında olmalı, kış değil. Yine de futbolda her şey olabilir. Sadece şu an kafamda bir ayrılık fikri yok. Ajax'ta kalmak istiyorum."

Alman futbol platformu Transfermarkt'ta güncel piyasa değeri 8 milyon Euro olarak tahmin edilen 32 yaşındaki sağ kanat oyuncusunun Ajax ile 1.5 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

442 MAÇTA 260 GOLLÜK KATKI

Kariyerinde Twente, VVV-Venlo, AZ Alkmaar, Watford, Feyenoord ve son olarak Ajax formaları giyen Berghuis, kulüp düzeyinde 442 maça çıkarken oynadığı takımlara 260 gollük katkı (142 gol - 118 asist) sağladı.

Sonraki Haber