Türkiye 0-0 İzlanda

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. hafta maçında A Milli Takım, İzlanda'yı konuk etti. İzlanda ile 0-0 berabere kalan Türkiye, Euro 2020'ye gitmeyi garantiledi.

Son Güncelleme:

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. hafta maçında A Milli Takım, İzlanda'yı konuk etti. 0-0 berabere biten maçta Türkiye Euro 2020'ye gitmeyi garantiledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada sol kanattan Skulason’un ortasında ceza sahası içinde savunmadan seken topu alan Traustason’ın vuruşunda meşin yuvarlak kalenin dışarıya gitti.

8. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder’in topla birlikte ceza yayına doğru sokularak yaptığı vuruşta kaleci Halldorsson gole izin vermedi.

14. dakikada ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Gylfi Sigurdsson’un direkt vuruşunda meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarıya gitti.

30. dakikada Zeki Çelik’in sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Burak Yılmaz’ın kafa vuruşunda top kalenin üzerinden çıktı.

56' Hakeme itiraz eden Şenol Güneş sarı kart gördü.


A MİLLİ FUTBOL TAKIMI 5. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. maçında sahasında İzlanda ile karşılaştı. Milliler, İzlanda 0-0 berabere kalarak puanını 20 yaptı ve 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantiledi. Milli Takım, grubun son maçında 17 Kasım Pazar günü Andorra'ya konuk olacak.

Ay-yıldızlılar, 5. kez Avrupa Futbol Şampiyonası heyecanı yaşayacak. Milli Takım, tarihinde daha önce 1996, 2000, 2008 ve son olarak 2016 yılındaki şampiyonalarda boy göstermişti.


STAT: Türk Telekom

HAKEMLER: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn

TÜRKİYE: Mert Günok - Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz

İZLANDA: Halldorsson - Palsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Skulason, Bödvarsson, Gylfi Sigurdsson, Bjarnason, Traustason, Sigthorsson, Finnbogason (Dk. 24 Arnor Sigurdsson)

SARI KARTLAR: Ozan Tufan (Türkiye) - Traustason (İzlanda)


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Futbol Takımımızı başarılarından dolayı tebrik etti. Erdoğan Twitter'dan paylaştığı mesajda,"Tebrikler Türkiye'm!" ifadelerini kullandı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MİLLİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda kritik önem taşıyan İzlanda maçında millileri yalnız bırakmadı. Erdoğan, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 9. maçında Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanan Türkiye-İzlanda mücadelesinde tribündeki yerini alarak millilere destek oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de eşlik etti.


CENK TOSUN MAÇI TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Salı günü yapılan antrenmanda kasığında yırtık meydana gelen ve maç kadrosundan çıkarılan golcü futbolcu, dünkü çalışmayı kenardan takip etmiş ve arkadaşlarına destek vermişti. İzlanda maçı için Riva'dan çıkan kafilede yer alan Cenk Tosun, karşılaşmayı da tribünden takip etti.


İZLANDA'DAN 5 GAZETECİ GELDİ

Türkiye ile İzlanda arasında oynanan mücadele için İzlanda'dan 5 gazeteci geldi. İzlandalı gazetecilerin yanı sıra İsrail'den 1 ve İngiltere'den de 1 basın mensubu maçta görev yaptı.

CENGİZ ÜNDER 5 MAÇ SONRA SAHADA

A Milli Futbol Takımı'nda Cengiz Ünder, 5 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Antrenmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Cengiz Ünder, Türkiye'nin H Grubu'nda oynadığı 5 maçta görev alamamıştı. Son olarak Türkiye'nin Konya'da Fransa'yı 2-0 mağlup ettiği mücadele forma giyen ve bir de gol atma başarısı gösteren Cengiz Ünder; daha sonra sırasıyla İzlanda, Andorra, Moldova, Arnavutluk (2) ve deplasmanda oynanan Fransa maçında görev alamamıştı.


TÜRKİYE-İZLANDA MAÇINI 48 BİN KİŞİ İZLEDİ

Euro 2020 Elemeleri H Grubu 9. maçında Türkiye ile İzlanda’nın karşı karşıya geldiği karşılaşmada tribünlerin tamamı doldu. Biletlerin günler öncesinden tükendiği mücadelede tribünlerde tam 48 bin taraftar yer aldı. Rakip takım tribününe İzlanda taraftarı gelmediği için bu bölümde de ay-yıldızlı taraftarlar yer aldı.

"ZAFERLER SENİN RUHUNDA VAR!"

Karşılaşma öncesinde iki takım oyuncuları seremoniye çıkarken, tribünlerde pankartlar açıldı. İstiklal Marşı coşkuyla okunurken, tribünlerde de "İnanıyoruz biz size, 82 milyon sizinle", "Baş koymuşum Türkiye'nin yoluna", "Zaferler senin ruhunda var" pankartları açıldı.

Sonraki Haber