Anadolu Efes, Euroleague şampiyonu!

Almanya'nın Köln kentinin ev sahipliği yaptığı THY Euroleague Final-Four finalinde Anadolu Efes, Barcelona'yı 86-81 mağlup etti ve Euroleague şampiyonu oldu.

Son Güncelleme:

Anadolu Efes, Euroleague finalinde Barcelona'yı yenerek şampiyon oldu. 

Almanya'da oynanan THY Avrupa Ligi Final Four final maçında Anadolu Efes, Barcelona'yı 86-81 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Böylece Anadolu Efes, Fenerbahçe'nin ardından Euroleague'i kazanan 2. Türk takımı oldu.

Doğuş Balbay'ın mutluluğu

Euroleague’de sezonu şampiyon tamamlayan Anadolu Efes düzenlenen törenle madalyalarını ve kupasını aldı. Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu’nun takdim ettiği kupayı Anadolu Efes Kaptanı Doğuş Balbay havaya kaldırdı.

Dev zafer sonrası açıklamalarda bulunan Doğuş Balbay “Anadolu Efes ile gurur duyuyorum. Yarıda kalan sezonun ardından bu sezon inanılmaz bir iş başardık. Kovid vakaları, takımlar nasıl çıkacak, bilinmez bir sezon… Ancak sonunda başardık. 3 yıldır bu kupa için savaşıyoruz. Böyle bir kupayı kazandığımız için Türk basketbolu ve Türkiye adına çok mutluyum” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Barcelona'yı yenerek şampiyon olan Anadolu Efes'i tebrik etti.

Erdoğan paylaşımında şunları söyledi: 

"Turkish Airlines EuroLeague finalinde Avrupa Şampiyonu olan Anadolu Efes’i canı gönülden tebrik ediyorum. Göğsümüzü kabartan bu büyük başarıda emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum." 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Euroleague Şampiyonu olan Anadolu Efes'i cân-ı gönülden tebrik ediyorum. Bize çok güzel bir mutluluk yaşattınız. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Avrupa’nın devi Anadolu Efes. Euroleague ikinci kez Türkiye’nin! Anadolu Efes sporcularını, teknik ekibini ve yöneticilerini gönülden kutluyorum.

Sonraki Haber