Ampute Milli Takım üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu oldu

Son dakika haberine göre, 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 3-0 yenen Türkiye, üst üste üçüncü kez kupayı kazandı.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... Ampute Milli Takım üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu oldu.

2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 3-0 yenen Türkiye, üst üste üçüncü kez kupayı kazandı.

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın üçüncüsü, Fransa'nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde gerçekleşti. Final maçında Türkiye ile İspanya, Camille Fournier Stadı'nda karşı karşıya geldi. Ampute Milli Futbol Takımı, İspanya'yı 3-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

Mücadele sonrası kupa ve madalya töreni düzenlendi. Törende ay-yıldızlılar, Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Mateuzs Vidlak'ın elinden kupayı aldı ve büyük sevinç yaşadı. Turnuvada 16 golle gol kralı olan Ömer Güleryüz ise hem en iyi oyuncu ödülünü hem de krallık ödülünün sahibi oldu.

Ampute Milli Futbol Takımı, daha önce 2017 ile 2021 yıllarında Avrupa şampiyonluğu ve 2022'de Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nı da kazanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla üç kez üst üste Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takım'ı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya’yı mağlup ederek üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu olan ve bizleri bir kez daha gururlandıran Ampute Futbol Millî Takımımızı yürekten tebrik ediyorum."

CUMHURBAŞKANI YILMAZ'DAN TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nın finalinde İspanya'yı 3-0 yenerek üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nı kutladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'yı 3-0 yenerek üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yayımladığı mesajla Milli Takım'ı tebrik etti. Bakan Bak mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Yine Yeniden Avrupa Şampiyonuyuz. Üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımımızı tebrik ediyorum."

Sonraki Haber