Şampiyonlar Ligi için flaş değişiklik: Maç sayısı artıyor

Şampiyonlar Ligi'nin formatında değişiklik yapılması konusunda UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği anlaştı. Ligde oynanan maç sayısını artırmayı planlayan yeni format için iki ayrı versiyon konuşuluyor

Son Güncelleme:

Şampiyonlar Ligi'nin formatında uzun süredir konuşulan değişiklikler konusunda anlaşmaya varıldığı iddia ediliyor. 

İngiliz The Times gazetesinin haberine göre UEFA ile Avrupa Kulüpler Birliği ECA, Şampiyonlar Ligi'nde maç sayısının arttırılması konusunda anlaşma sağladı. Buna göre her Şampiyonlar Ligi sezonuna 4 hafta daha eklenmesi planlanıyor. Habere göre grup aşamaları konusunda ise iki farklı versiyon üzerinde duruluyor.

Mevcut durumda grup aşamasında kuralar dörder takımın bulunduğu 8 grup halinde çekiliyordu. Fakat üzerinde durulan versiyonlardan birine göre dörder takımlı 8 grup yerine altışar takımlı 8 grup belirlenebilir. Bu durumda da her takım grup aşamasında 6 maç yerine 10 maç oynayacak. Bu, grup aşamasına yükselen takım sayısının da artacağı anlamına geliyor. Ayrıca bu sistem, Şampiyonlar Ligi gruplarında oynanan maçlardan elde edilen performans primlerinin de artmasını sağlayabilecek. Naklen yayın gelirlerinden dağıtılan rakamlar da aynı şekilde artabilecek.

Üzerinde tartışılan ikinci versiyonda ise gruplar mevcut durumda olduğu gibi dörder takımdan oluşan 8 grup şeklinde kalacak. Fakat ilk grup aşaması geçildikten sonra çeyrek final grupları yerine geçecek olan ikinci bir grup aşaması oluşturulması. İlk grup aşamasından ikinci tura yükselen 8 takım ikinci grup aşamasında dörder takımdan oluşan iki gruba bölünecek. Böylece altışar maç daha oynayacak. Her iki gruptan çıkacak en yüksek puanı toplayan ikişer takım doğrudan yarı finale yükselecek.  

Üstelik bu dört takım, bir sonraki Şampiyonlar Ligi sezonuna kendi liglerini kaçıncı sırada tamamladıklarına bakılmaksızın doğrudan katılacak.

Yeni formatın 2024/2025 sezonundan itibaren uygulamaya alınması bekleniyor.

haberglobal.com.tr

Sonraki Haber