Rusya Ukrayna savaşında hayatını kaybeden Vitalii Sapylo kimdir? Dmytro Martynenko kimdir?

Dünya Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından Ukraynalı futbolcular Vitalii Sapylo'nun Rusya Ukrayna savaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Peki Vitalii Sapylo kimdir, neden öldü? Vitalii Sapylo nereli ve kaç yaşında?

Son Güncelleme:

Şubat ayı içerisinde başlayan Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından iki ülke arasındaki savaş durmak bilmeden aksine şiddetini arttırarak devam ediyor. Pek çok ülkeden işgal tepkisi gelirken, her iki taraftan da kayıp haberleri gelmeye devam ediyor.

VİTALİİ SAPYLO KİMDİR?

Dünya Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) tarafından yapılan Rusya Ukrayna arasındaki çatışmalara yönelik son olarak, Ukraynalı iki futbolcunun hayatını kaybettiğini açıklandı.

İki ülke arasındaki kızgın savaş sürerken 21 yaşındaki Vitalii Sapylo: (Karpaty Lviv) - Kiev yakınlarında çatışmada ve 25 yaşında Dmytro Martynenko (FC Gostomel) da evine yapılan bombalama nedeniyle hayatını kaybetti.

VİTALİİ SAPYLO NEDEN ÖLDÜ?

Vitalii Sapylo, başkenti savunmaya çalışırken hayatını kaybeden Ukraynalı genç bir futbolcuydu. Ellerinde silahlar olduğu bilinen isim, anavatanını işgalcilerden korumak amacıyla dışarıdaydı. Raporlara göre Sapylo, Kiev'de savaşta aktifti ve başkenti savunma isteğiyle Rus askerlerine karşı savaşıyordu.

Rus askerleri tarafından vurularak öldürülen ismin vefat haberi Ukrayna merkezli kulüp ve FIFPro, tarafından doğrulandı ve baş sağlığı dilendi.

DMYTRO MARTYNENKO KİMDİR?

Dmytro Martynenko 25 yaşında ve FC Gostomel oyuncusu olarak tanınıyordu. 25 yaşındaki Marytnenko’nun, evine düzenlenen bir bombalamanın ardından annesiyle birlikte öldürüldüğü açıklandı.

Sonraki Haber