Cristiano Ronaldo Manchester United'a ne verdi? Solskjaer'in en büyük derdi...

Cristiano Ronaldo Manchester United'ın bütün havasını değiştirdi. İmza atarken söz verdiği gibi golleri ardı arkasına sıralıyor. Ama gelişiyle teknik direktör Solskjaer'in kucağına büyük bir problem bıraktı...

Son Güncelleme:

Bu yazın kuşkusuz iki büyük transferi vardı. Messi’nin göz yaşları içinde Paris Saint Germain’e gitmesi ve Ronaldo’nun Manchester United forması giymesi. İki yıldızın performanslarına bakılırsa Ronaldo şu an artıdaki taraf. Messi’nin Saint Germain formasıyla bir golü olduğunu düşünürsek, Ronaldo şu an 111 dakikada bir gol atıyor. Eğer Aston Villa maçında o penaltıyı kaçırmasaydı maç başına bir gol ortalaması ile oynuyor olacaktı.

Ronaldo’nun skor anlamında Manchester United’a katkıları ortada ama teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer için de büyük bir problem olduğu aşikar. 36 yaşındaki forvet takım savunması için oldukça kötü bir tercih. Premier Lig’deki forvet oyuncuları arasında maç başına en az pres yapan (2.7) oyuncu.

Kuşkusuz United Ronaldo’yu alırken bunu biliyordu. Daha önceki United, Real Madrid ve Juventus’taki deneyimlerinde takım, Ronaldo’nun savunma eksiğini kapatmak için ekstra koşuyordu. Eğer sol kanatta oynuyorsa karşı taraftaki kanat oyuncusu içeri kat ederek kanada destek oluyordu.

Eğer önde oynuyorsa 10 numara pozisyonundaki futbolcu takım savunması için daha fazla mücadele ediyordu. Ronaldo takımdan ayrıldıktan sonra Benzema ve Rooney’in performansındaki artış da bununla açıklanabilir.

TAKIM SAVUNMASI

Manchester United’ın şimdiki kadrosunun ise Ronaldo’nun takım savunmasındaki eksiklerini yeterince kapattığını söylemek güç. Bunu 4-2 biten Leicester City veya içeride 1-1 biten Everton maçında görmek mümkün.

36 yaşındaki Ronaldo takım savunmasına beklendiği gibi çok yardım edemiyor. Fotoğraf: Retuers

Örneğin geldiğinden beri United’da mucizelere imza atan Bruno Fernandes takım savunmasına daha fazla yardımcı olduğu için eskisi kadar yaratıcılığını ortaya koyamıyor. Eğer orta sahadaki Matic-Pogba ikilisi bu açığı kapatabilseydi ortada bir sorun olmazdı. Pogba ofansif yetenekleri oldukça yüksek bir oyuncu, ondan bir Ji-Sung Park beklemek de bir yanıyla doğru olmaz.

Dortmund’dan rekor bir transfer ücretine gelen Sancho da bunu yapamıyor çünkü kendisi inanılmaz bir atak mantığı ile yetişmiş. Diğer kanattaki Greenwood ise aslında merkez santrafor yetenekleri yüksek bir oyuncu.

Cristiano Ronaldo ve Paul Pogba. Fotoğraf: Reuters

POGBA DESTEKLEYEMİYOR

Yani Ronaldo santrafor olarak oynadığında Bruno Fernandes ofansif özelliklerini tam olarak ortaya koyamıyor, üstüne Greenwood ve Sancho da doğru takım savunması yapmayınca Pogba da savunma görevini biraz da tabiatı gereği ortaya koyamıyor.

Teknik adam Solskjaer’in işi zor. Real Madrid’in Los Galacticos döneminde olduğu gibi bazı oyuncuları oynatma zorunluluğu hissediyor. Ronaldo ve Fernandes’i oynatmak bir zorunluluk, 73 milyon pound ödenen Sancho’nun kenarda oturduğunu düşünmek ise taraftarlar için büyük hayal kırıklığı olur.

United'ın son maçı Leicester City müsabakasındaki ilk 11'i👇 

Önceki yıllarda takımın bütün yükünü çeken Anthony Martial ve United’ın çocuğu Rashford’a bu yıl doğru düzgün sıra gelmedi bile. İkisi buldukları şanslarda tabela yaparken Edison Cavani’yi anan dahi yok.

BİR KEZ OYUNDAN ALINDI

Ronaldo ilerleyen yaşına rağmen çok iyi bir fiziğe sahip. Solskjaer onu sadece bir kez Young Boys maçının son 18 dakikasında sahadan aldı. Bu kadar oyunda kalmayı enerjisini idareli kullanmaya da borçlu ki bu da takım savunmasındaki etkisini kırıyor.

Bu arada takım üzerindeki etkisi üst seviyede, maç içinde topu istediğinde alamadığı bir an yok gibi. Bazı yorumcular ise maç içinde az pres yaptığını ama bu preslerin gerekli ve etkili anlarda ortaya konduğunu söylüyor.

Ronaldo’nun varlığı rakip defansın bir gözünün değil bütün gözünün onda olması anlamına geliyor. Bu da Sancho ve Greenwood için boş alanlar anlamına gelmekte.

-Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin büyük bir bölümü The Athletic'te Michael Cox imzasıyla yayımlanan 'Why Ronaldo is giving Solskjaer a huge tactical problem' isimli makaleden alınmıştır.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber