Rıza Çalımbay: "İşimiz kolay değil ama ben inanıyorum"

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, işlerinin kolay olmadığını ancak başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Son Güncelleme:

Teknik sorumlu Burak Yılmaz'ın istifasının ardından Beşiktaş hızlı bir şekilde yeni teknik direktörünü belirledi.

Siyah-beyazlı takımdan yapılan açıklamada, Rıza Çalımbay'la anlaşmaya varıldığı ve yarın imza töreni düzenleneceği belirtildi.

Tecrübeli çalıştırıcı TRT Spor'a yaptığı açıklamada, "Mutluyuz tabii ki. Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İşimiz kolay da değil, baya da zorluk yaşayabiliriz ama ben inanıyorum. En başta taraftara güveniyorum. Onların da desteğiyle, Futbol oynayan arkadaşlarımızın da desteğiyle çok daha iyi hale geleceğiz. Zaman diye bir şey konuşmadık, nereye kadar çalışabilirsek çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi de göstereceğiz. Taraftara 12. adam derler ya, benim için 1. adamdır" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta daha önce 2005 yılında teknik direktör olarak görev yapan Rıza Çalımbay, 31 maçta 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 beraberlik alarak 2.00 puan ortalaması yakalamıştı.

60 taşındaki tecrübeli teknik adam 4 yıllık son Sivasspor macerasında ise 187 maçta 78 galibiyet, 51 beraberlik ve 58 mağlubiyet yaşamış, 1.52 puan ortalaması tutturmuştu.

RIZA ÇALIMBAY'IN SEÇİME KADAR GÖREV YAPACAĞI MAÇLAR

Beşiktaş, 3 Aralık'taki başkanlık seçimine kadar 4 maç oynayacak. Siyah-beyazlılar bu süreçte sırasıyla Başakşehir, Samsunspor, Club Brugge ve Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş 11 haftası geride kalan Süper Lig'de 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 19 puan topladı. Siyah-beyazlılar lider Galatasaray'ın 12 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor.

Kaynak: Diğer

Sonraki Haber