Real Madrid, Rodrygo'nun sözleşmesini uzattı

İspanyol devi Real Madrid, Vinicius Junior'dan sonra bir başka genç oyuncusu Rodrygo'nun da sözleşmesini uzattı.

Son Güncelleme:

Eflatun-beyazlılardan yapılan açıklamada, Rodrygo'nun 2025'te sona erecek olan sözleşmesinin 30 Haziran 2028'e kadar uzatıldığı açıklandı.

2019 yazında 45 milyon Euro karşılığında Santos'tan transfer edilen Rodrygo'nun piyasa değeri 100 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Real Madrid'de 5. sezonunu geçiren 22 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, bugüne dek forma giydiği 179 maçta 39 gol - 33 asistlik performans sergiledi.

REAL MADRİD'DEN DİĞER KULÜPLER TRANSFER DERSİ!

Real Madrid, Vinicius'un ardından Rodrygo ile de sözleşme uzatırken aralarında Arda'nın da olduğu genç yıldızlarını hariç uzun yıllar elinde tutmayı garantiledi.

Piyasa değerleri 800 milyon Euro eden genç oyuncularıyla bir bir sözleşme yenileyen Real Madrid geleceğini garanti altına alırken kurdukları sistem dikkat çekiyor. 

Eflatun-beyazlılarda takımın bütününde sözleşmesi en yakın bitecek futbolcu 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi olan Militao.

Sözleşmesi 2024'te bitecek olan Vinicius, Real Madrid ile olan anlaşmasını 2027'ye kadar, yine 2025'te sözleşmesi bitecek olan Rodrygo da sözleşmesini 2028'e kadar uzatmış durumda.

Real Madrid kadrosunda 30'lu yaşlarında olan 9 futbolcu bulunuyor, geri kalanı çoğunlukla genç oyuncular.

GELECEĞİN TAKIMI HAZIR

24 yaşındaki Fran Garcia bu sezon takıma katıldı ve sözleşmesi 2027'ye kadar sürecek. Aurelien Tchouameni'nin sözleşmesi için ise son tarih 2028.

Yeni transfer Jude Bellingham ise 2029'a kadar Real Madrid'in oyuncusu. Federico Valverde, Eduardo Camavinga ve Brahim Diaz'ın sözleşmeleri de 2027 yılında sona erecek.

18 yaşında olan ve henüz forma giyemeyen Arda Güler'in sözleşmesi de 2029 yılı haziran ayında sona erecek.

Transfermarkt verilerine göre bu oyuncuların toplam değeri 800 milyon Euro ve bu değerin daha da artması bekleniyor.

Futbolun dev kulübü Real Madrid genç oyuncularıyla uzun süreli sözleşme yaparak önümüzdeki yılların omurgasını şimdiden garanti altına alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber