Real Madrid ile Barcelona arasındaki farklar, neredeyse fark yok!

Real Madrid ile Barcelona bu gece Santiago Bernabeu'da son yılların en heyecan verici ve favorisi El Clasico'larından birinde karşı karşıya geliyor.

Son Güncelleme:

Real Madrid'in Avrupa'daki saltanatı, Flick'in Barça'yı yeniden diriltmesi ve sahaya çıkacak futbolcuların kalitesi izlenebilir bir maç vadediyor.

Kim daha iyi?

Bahislere göre az farkla da olsa Real Madrid önde gösteriliyor. Flick'in Barça'sının muhteşem sezon başlangıcına rağmen Real Madrid'in halen oyununu oturtamaması da bu durumu değiştirmedi. Ev sahibi avantajıyla Real Madrid galibiyete daha yakın olan taraf.

Rakamlar ne diyor?

Barcelona daha formda gibi görünse de rakamlar eşitlikten bahsediyor. Şampiyonlar Ligi'nin ana istatistiklerine bakıldığında paslar, atak sayıları ve kat edilen mesafelerde ancak karşılaştırma yapılabiliyor. Barcelona maç başına 113 kilometre koşarken Real Madrid 108 kilometrede kalıyor. Bu da Flick'in yüksek baskı yapan takımının Ancelotti'den daha üstte olduğunu gösteriyor.

Madrid ise tam tersine topa daha fazla sahip ve daha iyi pas yüzdesine ulaştı. Topa sahip olma oranı 51,67. Barça ise yüzde 50,6'da kaldı. Real Madrid, başarılı pas oranında yüzde 88,6'ya ulaşırken Barcelona ise yüzde 85,3'te.

Real Madrid'in geliştirdiği hücum sayısı 162'yken Barcelona çok geride ve yalnızca 121 hücum girişimi var. Gol şansı yaratmada da istatistikler Madrid'i önde gösteriyor. Ancak atılan gollere bakıldığında Barcelona önde.

Barcelona baskıyla öne çıksa da Real Madrid daha az baskıyla daha çok top çalma istatistiğine sahip.

Top sürmede ise Mbappe ve Vinicius'a rağmen Barcelona Lamine ve Raphinha'yla başkent ekibinden daha çok dripling yapıyor.

Tüm istatistikler birbirine çok yakın ve iki takım da maçı kazanacak güce sahip, ancak aslolan bu akşam sahada ne yapacakları.

Sonraki Haber