Puan kaybeden Real Madrid'de Ancelotti açtı ağzını yumdu gözünü: Suçluyu açıkladı!

Real Madrid, Süper Kupa finalindeki 11'iyle çıktığı La Liga maçında Mallorca karşısında vasat bir oyun ortaya koydu ve 1-1 berabere kaldı.

Son Güncelleme:

Maç sonu basın toplantısında konuşan Carlo Ancelotti sinirliydi. Takımı yerden yere vurdu.

Ancelotti, "İyi başladık, öne geçtik ve ardından ikinci golü atma fırsatını yakaladık. İkinci yarıda dengede eksik kaldık. Hücum ve savunma arasında denge olmadığı için maç kaybedilebilirdi. İyi bir oyun olmadı. Daha iyi savunma yapmamız lazım. Biz çok ofansif bir takımız ama defansif denge de oyunun temel parçası" dedi.

Geçen yıl memnun olduğu bazı durumlardan bu yıl memnun olmadığını söyleyen İtalyanca hoca, "Çok daha iyisini yapabilirdik. Bahane uydurmak istemiyorum. Bu maçtan çok şey öğrenebiliriz. Sorunun nerede olduğu çok açık" diye konuştu.

Gazetecilerin oyuncu değişikliklerinde geç kalındığı yönündeki yorumu üzerine ise "Değişiklikler hakkında herkesin kendi fikri var. Bunlar küçük ayrıntılar. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum" diyerek kestirip attı.

Mbappe ve Vinicius'un oyun içinde zaman zaman pozisyon değiştirmelerini de değerlendiren Ancelotti, "Bazen Mbappe daha içeride oynuyor, bazen de kanada gidiyor. Bu ikisinin o an ne hissettiğine bağlı" yorumunu yaptı.

Rotasyon konusuna da değinen Carletto, "Geçen sene başında pek rotasyon yapmadım. Şampiyonlar Ligi başladığında daha fazla rotasyon yapacağım. Savunma iyi değildi, topu geri alma ve baskı konusunda kötüydük. Geliştirmemiz gereken şey bu. Savunmadan kastım tutum ve kolektif savunma." dedi.

Takımın ikinci yarıda fazla açıldığını ve konsantrasyon sorunu yaşandığını vurgulayan Ancelotti, "Bu fiziksel ya da zihinsel bir sorun değil. Sadece düşünmekle ilgili bir sorun" şeklinde konuştu.

Takımın topu geri alması gerektiğini kavrayamadığını belirten Ancelotti bunu bir takım sorunu olduğunu kaydetti.

Rakibin iyi savunma yaptığını ve beraberliğin adil skor olduğunu da sözlerine ekledi.

Sonraki Haber