Premier Lig'den boş tribünlere teknolojik çözüm

Premier Lig yönetimi ve yayıncısı, koronavirüs salgını sebebiyle tribünlere seyirci alınmayacağı için, maçları çekici hale getirmek amacıyla CGI teknolojisinden yararlanmayı planlıyor.

Son Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen liglerin yeniden başlamasının ardından tribünlere seyirci alınmayacağı artık kesinlik kazanmış durumda.

Lig yönetimleri ve yayıncılar, maçları evlerinde izleyecek milyonlar için daha çekici hale getirmenin yollarını arıyor. Bundesliga ekiplerinden Borussia Mönchengladbach, tribünlere karton taraftar portreleri yerleştirmeyi planlıyor. Premier Lig ise yayıncı kuruluş ile birlikte çok daha iddialı bir proje üzerinde çalışıyor.

İngiliz basınına göre maçlar sırasında, son dönemde yüksek bütçeli filmlerde sıklıkla gördüğümüz CGI teknolojisi, yani bilgisayar ile oluşturulan görüntülerin kullanılması gündemde.

Ancak CGI teknolojisinin tribünlere uygulanması pratikte çok da kolay değil. Zira maç boyunca birçok kameradan sürekli değişen açılar kullanılıyor. Bu yüzden, statların dolu gibi gösterilmesi için kameralar arasında fazla geçiş yapılmaması gerekiyor.

Yayıncı kuruluşun ayrıca sahte tezahürat sesi de vererek, maçları daha çekici kılmaya çalışacağı ifade ediliyor. Söz konusu teknolojinin verimli şekilde kullanılıp kullanılamayacağı üzerindeki çalışmalar ise devam ediyor.

Beinsports

Sonraki Haber