Portekiz'de 'fırtına' uyarısı: '3 Türk' ligi kasıp kavuruyor

Portekiz 1. Ligi'nin piyasa değerleri güncellenirken Transfermarkt'a göre 3 Türk futbolcu büyük çıkış yakaladı. Kerem Aktürkoğlu, Orkun Kökçü ve Deniz Gül piyasa değerlerini yükseltti.

Son Güncelleme:

Transfermarkt, Portekiz 1. Ligi'nde forma giyen 118 futbolcunun piyasa değerlerini güncelledi. Yapılan değişiklikler sonucunda milli futbolcumuz Kerem Aktürkoğlu, kariyerinin en yüksek piyasa değerine ulaşırken, Orkun Kökçü de yeniden piyasa değerini artırmayı başardı. Aynı şekilde Türk asıllı İsveçli oyuncu Deniz Gül de önemli ölçüde değer kazanan isimler arasında yer aldı.

İsveçli forvet Viktor Gyökeres, yine piyasa değeri sıralamasında zirvede yer alıyor. 26 yaşındaki oyuncu, sezona müthiş bir başlangıç yaptı ve piyasa değeri 70 milyon €’ya yükseldi.

Transfermarkt'ın Portekiz ekibinden Gonçalo Tristão Santos, "Gyökeres, Portekiz'de inanılmaz bir seviyede performans göstermeye devam ettiği için değerini artırdı. Sporting'deki ilk sezonu harikaydı ve dünyanın en gözde oyuncularından biri haline geldi. 2024/25 sezonu da farklı değil" dedi.

Kerem Aktürkoğlu, 2024/25 sezonuna müthiş bir performansla başladı. Bu sezon forma giydiği 11 kulüp maçında 6 gol ve 5 asist yapmayı başardı. Milli Takım kariyerinde ise İzlanda maçında attığı 3 golle maça damgasını vurdu. Milli oyuncumuzun piyasa değeri 15 milyon €’dan 18 milyon €’ya yükseltildi. Aktürkoğlu, daha önce 17 milyon € seviyesine ulaşmıştı, ancak bu güncellemeyle kariyerinin en yüksek piyasa değerine ulaşmış oldu.

Transfermarkt’ın Portekiz sorumlusu Marcel de Almeida, "Kerem, Benfica'da inanılmaz bir başlangıç yaptı. Hemen ilk 11'de yer buldu ve şimdiden taraftarın sevgilisi haline geldi. Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de ligde birkaç gole katkı sağladı (5 maçta 6 gole katkı). Galatasaray'da da sezona iyi başlamıştı. Ayrıca Türkiye için İzlanda'ya karşı yaptığı hat-trick de dikkat çekti. Benfica sadece 12 milyon euro ödedi, ancak Kerem önümüzdeki yaz sözleşmesinin son yılına girecekti ve Galatasaray muhtemelen onun için fazla bir ücret talep edemeyecekti. Benfica, muhtemelen doğru zamanda harekete geçti" şeklinde konuştu.

Aktürkoğlu’nun takım arkadaşı Orkun Kökçü’nün piyasa değeri ise az da olsa yükseldi. Orta saha oyuncusunun değerine 1 milyon € eklenerek 28 milyon € seviyesine getirildi. Milli oyuncumuz, bu sezon 9 maçta 4 gol ve 3 asist kaydetti.

Almeida, "Kökçü, nihayet Benfica'da tam anlamıyla kendini bulmuş gibi görünüyor. Oynadığı 9 maçta 7 gole doğrudan katkı sağladı ve bu da onun ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Teknik direktör değişikliği ve beraberinde gelen sistem değişikliği Kökçü'ye oldukça iyi geldi. Artık etrafında, onun yeteneklerini tam anlamıyla sergileyebileceği doğru oyuncular var. Şu ana kadar bu sezon Benfica'nın en iyi oyuncusu konumunda. Bu sebeple onun piyasa değerinde 1 milyon € artış yapmaya karar verdik."

Porto’nun, İsveç ekibi Hammarby’den 4.5 milyon € karşılığında kadrosuna kattığı Deniz Gül’ün piyasa değeri 4.5 milyon € olarak güncellendi. Stockholm doğumlu Türk asıllı golcü oyuncu, Portekiz ekibiyle 4 maçta forma giyerken 2 gol kaydetti. Basında yer alan haberlere göre, Türkiye Futbol Federasyonu, Gül’ü A Milli Takım’a kazandırmak için çalışmalar başlattı.

Portekiz'de forma giyen diğer Türk oyuncular Güven Yalçın ve Ege Tıknaz'ın piyasa değerleri sabit kaldı. Arouca forması giyen Güven Yalçın, bu sezon oynadığı 3 maçta 1 asist kaydetti. Rio Ave'de forma giyen Demir Ege Tıknaz ise aynı şekilde 3 maçta forma giyip 1 gol atma başarısı gösterdi. İki oyuncu da şu an için piyasa değerlerinde bir değişiklik yaşamadı.

Sonraki Haber