Pato: Belki dünyanın en iyi oyuncusu olamadım ama hayat bir oyunsa oyunu kazandım

Adı Türk takımlarıyla da sık sık alınan Brezilyalı yıldız futbolcu Pato sessizliğini bozarak hakkındaki tüm iddialara yanıt verdi, itiraflarda bulundu.

Son Güncelleme:

HABER GLOBAL - 32 yaşındaki Brezilyalı yıldız Pato şu anda MLS'te Orlando City formasını giyiyor. Players Tribune'de yazısı yayınlanan oyuncu bugüne kadar hakkında merak edilen her şeye yanıt verdi.

Porto Alegre'de yetişen Pato daha sonra Milan, Corinthians, Chelsea, Villarreal gibi takımların formasını giymişti.

"SAKAT OLDUĞUMU SAKLADIM"

İşte Pato'nun açıklamalarından dikkat çeken kısımlar:

"2010 yılında sık sık sakatlanmaya başlamıştım. Kendime güvenimi kaybetmeye başladım. İnsanlar benim için ne der diye endişeleniyordum. Öyle ki sakatlandığımda bunu kimseye söylememeye başladım. Kas problemim geçiyor, bileğim burkuluyordu ama ben oynamaya devam ediyordu. Bir maçta ayağım top gibi şişti ama kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemediğim için sesimi çıkarmadım. Benden 30 gol bekliyorlardı. Ancak sahaya bile çıkamadım. Benden kan, ter ve gözyaşı istediler onlara gözyaşı verebildim, çok bedel ödedim."

"KOLUMU KESECEKLERİNİ SÖYLEDİ"

Profesyonel olarak çıkış yaptığı kulüp olan Internacional'e gelmeden önce başlayan bir sakatlığı olan Pato'nun kolunda hep sorun vardı.

"Doktor çektiği röntgen sonucu büyük bir tümör bulmuştu. Kolumun kesileceğini söylediler. 24 saat sonra keseceğiz dediler. Babam doktorun yanına gitti, onunla konuştu ve ikna etti. Ne söylediğini bilmiyorum ama Tanrı sesimi duydu ve başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi ve kolum kurtuldu. Beni kurtaran o doktoru asla unutmayacağım: Paulo Roberto Mussi. Bana yeniden hayat verdi. Toparlanması hiç kolay olmadı. Kemik bankasında kolum için uygun kemik yoktu. Bu yüzden kalçamdan bir parça aldılar. Her altı ayda bir kontrol için hastaneye gitmem gerekiyordu. Kolumun rengi bile değişmişti. Bırakın yeter dediğimi hatırlıyorum. Neyse ki tekrar futbola dönebildim ve Internacional beni kabul etti."

"TARAFTARLAR BENİ ÖLDÜRMEK İSTEDİ"

Real Madrid'i yeniden Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapan Ancelotti'yle ilgili de Pato'nun çok güzel anıları var.

"Ancelotti bir baba gibiydi. Antrenmana eşinin kullandığı bir helikopterle gelirdi. 6 yıllık Milan kariyerimi bitirdikten sonra Corinthians'a gittim. Ancak orada hayat kolay değildi. Taraftarlar beni öldürmek istedi, korkunçtu. Silahlı korumalar, zırhlı araç ve göz yaşartıcı gazla dolaşıyordum. Taraftarlar kampı bastı, ellerinde sopalar ve bıçaklar vardı. Bunların futbolda yeri yok."

"BOMBOŞ BİR DÜNYAYDI"

"Bir keresinde bir partiye katıldım. Bekardım ve para kazanıyordum. Los Angeles'a gittim. En iyi oteli, en iyi otomobilleri, en iyi partileri istedim. Bir kadınla birlikte uyuşturucu kullandım. Ancak anladım ki istediğim bu değildi, bomboş bir dünyaydı. Hayatımın geri kalanını böyle geçirmeyecektim."

Pato yazısını şöyle bitirdi:

"Belki dünyanın en iyi oyuncusu olamadım ama kendimle barışığım ve sevdiğim bir kadın var. Hayat bir oyunsa oyunu kazandım diyebilirim."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber