Nihat Kahveci'den Fenerbahçe'ye tur reçetesi: "Fenerbahçe'nin galibiyetini defanstaki beraber oyunu ve bireysel hata yapmaması belirleyecek"

Şampiyonlar Ligi'ne kalabilme yolunda bu akşam evinde Lille ile önemli bir maça çıkacak olan Fenerbahçe'ye Kontraspor Yorumcusu Nihat Kahveci turun reçetesini yazdı. Kahveci, "Fenerbahçe'nin galibiyetini defanstaki beraber oyunu, bireysel hata yapmaması belirleyecek" dedi.

Son Güncelleme:

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne kalabilme yolunda Lille ile Kadıköy'de çok önemli karşılaşmaya çıkacak. Ülker Stadyumu'nda TSİ 20.00'de başlayacak karşılaşmada İspanyol hakem Jose Maria Sanchez düdük çalacak.

Temsilcimizin kritik karşılaşması Haber Global ekranlarında Nebil Evren ve Nihat Kahveci'nin sunumuyla yayınlanan "Kontra" programında masaya yatırıldı. Kontraspor Yorumcusu Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin her şeyden önce kontrollü defans yapması gerektiğine dikkat çekti. Fenerbahçe'nin defansif anlamda çok büyük eksikleri olduğuna dikkat çeken Kahveci, "Rakiplerine gereğinden fazla pozisyon veriyor, gereğinden fazla bireysel hatalar görüyorum. Düşün yenildiği maçta bile Oosterwolde'ye çarpan iki top Çağlar'ın müdahalesiyle yenilen goller. Lugano maçlarında Mert Müldür'ün, Fred'in kaptırdığı toplar, İsmail'in bile basit top kayıpları, Çağlar'ın, Osayi'nin basit top kayıpları... Bu basit top kayıplarını bireysel hatalarını bir kenara bırakması lazım. Lille affetmez, affetmedi de" diye konuştu.

"O İŞ PANİĞE DÖNERSE..."

Nihat Kahveci, ilk maçta Lille'in ilk golünü atan Thiago Santos'a da dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bence çok iyi futbolcu. Lille ilk maçta ne oynadıysa ikinci maçta da onu oynayacak. Burada önemli olan Fenerbahçe'nin oyun kalitesini yükseltmesi, oyun gücünü artırması. İç sahada da taraftarı alırsa neden yenmesin? Ama 1-0 gerideyiz, 1 gol gerideyiz, risk alalım, bir an önce gol atalım, o iş paniğe dönerse Fenerbahçe'nin ön tarafı geriye dönmüyor, 1-5-5 kalıyor, ortası boş oluyor. Öyle yakalanırsa ki, ikinci yarıda Adana Demirspor da çıktığında öyle yakaladı, Lille sana iki tane gol atar. Fenerbahçe'nin galibiyetini defanstaki beraber oyunu, bireysel hata yapmaması belirleyecek" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin gol yememesi gerektiğinin altını çizen Kahveci, "Hele ilk golü yememesi çok önemli. Çünkü o zaman iki farklı geriye düşersin, çok risk alırsın. Lille hiç bozmuyor kendini, ne biliyorsa onu oynuyor. Fenerbahçe 1-0 geriye düşerse bu turu geçmeleri çok zor" dedi.

Manisa FK'dan videolu gönderme Del Piero'yla konuştuğunu anlayan Kenan Yıldız şaşkına döndü Galatasaray Divan Kurulu'nda elektrikler kesildi Nihat Kahveci'den hakem Halil Umut Meler'e penaltı isyanı Trabzonspor-Beşiktaş maçına damga vuran Uğurcan'a Nihat Kahveci'den çarpıcı övgü Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konya'da zor bir maç bizi bekliyor