NBA'de 'maçlar 40 dakikaya düşürülsün' tartışması, peki ya rekorlar ne olacak?
NBA Başkanı Adam Silver, basketbolun değişmeye başladığını söyleyerek 48 dakika oynanmakta olan maçların süresinin 40 dakikaya düşürülmesi fikrini ortaya attı.
NBA de tıpkı diğer basketbol liglerindeki gibi maçları 40 dakika oynamayı tartışıyor.
Ligin Başkanı Adam Silver, "Ben 10 dakikalık 4 çeyreği destekliyorum. Diğerlerinin böyle düşünüp düşünmediğinden emin değilim. Bu, oyunda çok köklü bir değişiklik anlamına geliyor. Bu yüzden bunun hakkında daha fazla konuşmalıyız" dedi.
Bir dergiye röportaj veren Silver, NBA'nin 48 dakika oynanan tek organizasyon olduğunu belirterek bu durumun uluslararası basketbolla tutarlığı olmadığını da kaydetti.
Günümüzde eğlence olanaklarının artmasıyla bir kişinin dikkatini koruma süresinin gittikçe azaldığını da kaydeden Silver, "Bu oyunun 2 saatlik formatı, modern televizyon alışkanlıklarına daha uygun olur. Basketbol severlerin sürenin azaltılmasından hayal kırıklığına uğrayacağını düşünmüyorum" diye konuştu.
Sürenin azalmasının oyuncuların üzerindeki fiziksel yükü de düşüreceğini kaydeden NBA Başkanı, "Maçlar 40 dakika sürerse tüm maçlarda oynayan bir oyuncunun sahada kalma süresi 3936 dakikadan 3 bin 280'e düşecek. 656 dakika daha az oynayacak. Bu da 48 dakikalık sistemde 13 maça tekabül ediyor" şeklinde konuştu.
Silver böyle bir değişikliğin NBA rekorları açısından sorun oluşturabileceğini de vurgulayarak "Örneğin Wilt Chamberlain'in 48 dakikada 100 sayı rekoruna 40 dakika ulaşmak neredeyse imkansız hale gelir" dedi.