Mundo Deportivo: "Arda Güler planlarda yok"

İspanyol spor gazetesi Mundo Deportivo, Arda Güler'in şu ana dek çok az süre alabildiğini hatırlatarak, milli futbolcunun Real Madrid'in oyun planında yer alamadığını yazdı.

Son Güncelleme:

Milli futbolcumuz Arda Güler şu ana kadar toplam 68 dakika görev alırken her geçen gün oynama umutları azalıyor.

İspanya'da yayınlanan ve Barcelona'ya yakınlığıyla bilinen Mundo Deportivo gazetesi, Arda Güler çok az süre alabildiğini belirterek Real Madrid'in oyun planında yer alamadığını yazdı.

18 yaşında imza attığı Real Madrid'de 'kiralanacak' iddialarına rağmen takımda kalacağını net olarak ifade eden Arda Güler peş peşe 3 sakatlık yaşayınca takımdan 6 ay uzak kalmıştı.

Ocak ayında iyileşen ve ilk maçına kupada Arandina karşısında çıkan Arda Güler, kayıp 6 ayın bedelini ödüyor.

Onun olmadığı dönemlerde Real Madrid istikrarlı skorlar elde ederken orta saha rotasyonunda Arda Güler 7 oyuncu arasında en son sırada kaldı.

Bu açığı kapatmak için antrenmanlara asılsa da ne yaparsa yapsın Ancelotti önceliği diğer oyunculara veriyor.

Toplam 68 forma şansı bulabilen Arda Güler'in tercih edilmemesinin ana nedenlerinden biri olarak Modric gibi bir deneyimin yanı sıra Ceballos'un da Arda'ya göre daha tecrübeli olması öne çıkıyor. Brahim ve Camavinga da Ancelotti'nin favori oyuncuları arasında. Bellingham'ı aşma şansı zaten yok. Sakatlıklar nedeniyle savunmayı saymazsak takımda aksayan tek isim Rodrygo, arada bir parlasa da geçen seneki performansından çok uzak. Arda Güler'in bu mevkide forma giyme şansı olabilirdi ancak kendisiyle benzer bir süreçten geçen Brahim Diaz pes etmeyip çalışarak Ancelotti'nin önceliği olmayı başardı.

Arda'nın forma bulamamasında ikinci bir etken ise peş peşe gerilimli maçların oynanması. Üç Atletico derbisi ve El Clasico'nun dışındaki maçlar da çekişmeli geçtiği için Arda bir türlü aradığı fırsatı bulamadı. Sadece Las Palmas maçında kısa bir süre alabildi.

Bu gidişatın şu an için değişmesi de beklenmiyor. Sezon sonuna kadar Arda Güler'i yine yedek kulübesinde dakika beklerken izlemekle yetineceğiz.

Sonraki Haber