Manchester City'den rekor gelir ve kar! Premier Lig tarihine geçtiler

İngiltere'nin son şampiyonu Manchester City, geçtiğimiz sezon yaklaşık 713 milyon Sterlin gelir ve 80 milyon Sterlin kâr ile Premier Lig rekoru kırdı.

Son Güncelleme:

Manchester City, sosyal medya hesabı üzerinden 3 kupayla tarihi başarı elde ettiği ve üst üste ikinci kez rekor gelir ve kar açıkladığı 2022-2023 sezonunun finansal raporunu yayımladı.

Raporda, "Kulüp, önceki 12 aya göre 99,8 milyon Sterlin artışla 712,8 milyon Sterlin gelir ve 80,4 milyon Sterlin kar bildirdi; bu da önceki yılın rekoru olan 41,7 milyon Sterlinin neredeyse 2 katıdır." bilgisi verildi.

Manchester City'nin gelir ve kar rekorları, 1999'da Manchester United'ın ardından aynı sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Lig ve İngiltere Federasyon Kupası'nı kazanan ikinci İngiliz kulübü oldukları 2022-2023'ün ardından geldi.

MİLLİ ARAYA LİDER GİRDİLER

Manchester City, 12 haftası geride kalan İngiltere Premier Lig'de 28 puan toplayarak liglere verilen milli araya lider girdi. Manchester City'yi 27 puanlı Liverpool ve Arsenal, 26 puanlı Tottenham ve 25 puanlı Aston Villa takip ediyor.

Milli ara dönüşü Manchester City, Premier Lig'in 13. haftasında sahasında Liverpool ile karşı karşıya gelecek.

"Maviler" 28 Kasım Salı günü ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde RB Leipzig'i konuk edecek.

ACUN ILICALI'NIN TAKIMI HULL CITY'YE TÜRKİYE'DEN SPONSOR

Acun Ilıcalı'nın İngiltere Championship'te mücadele eden takımı Hull City'ye Türkiye'den bir firma sponsor oldu.

Yıldız Holding’in sahibi olduğu marka, İngiltere futbolunun en eski kulüplerinden Hull City’nin forma sponsoru oldu. Yapılan anlaşmayla McVitie’s’in logosu, 3 yıl süresince “Kaplanlar” olarak bilinen Hull City oyuncularının hem resmi karşılaşma formalarında hem de antrenman formalarında bulunacak. Aynı zamanda kulübün sezon boyunca maçlarını oynayacağı MKM Stadyumu'nda ve sosyal medya kanallarında da markaya yer verilecek.

Kaynak: AA

Sonraki Haber