Manchester City mi, Arsenal mi? Kimin kazanacağı aslında belli...

Premier Lig'de dananın kuyruğu kopuyor. Manchester City, 2 maç fazlasıyla 5 puan önündeki Arsenal'i evinde konuk ediyor. Büyük ihtimalle maçı kazanan ligi şampiyon bitirecek. Peki maçı kim kazanacak ve neden? Detaylar haberimizde...

Son Güncelleme:
Galerinin tamamı için tıklayınız


Arsenal'in bu sezon şampiyonluk yarışında olacağını çok az sayıda kişi tahmin edebilirdir. Mikel Arteta'nın ekibi Manchester City'nin önünde şampiyonluğu kovalarken ligin en heyecan verici takımlarından biri oldu.

İki takım bu gece karşı karşıya gelecek. Arsenal iki maç fazlasıyla 75 puana sahip. Manchester City'nin ise 70 puanı var. Geçen cuma ligin dibindeki Southampton'la 3-3 berabere kalarak koca yılın emeğini neredeyse çöpe atan Arsenal'in halen bir şansı var. Ancak avantaj geride de olsa Manchester City'ye geçmiş durumda.

City'nin sahasında oynanacak maçı kazanacak takım muhtemelen sezon sonunda şampiyon olacak.

Guardiola'nın Manchester City'yi her zamankinin aksine tekleye tekleye başladığı lig maratonunda şubat ayından itibaren vites yükseltti. O günden beri maç kaybetmiyorlar, 10 maçlık bir galibiyet serileri de var. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldiler.

Pep'in hibrit arka üçlü/geri dörtlü sistemi savunmada iyi iş yapıyor. Gol atmakta da sıkıntı çekmiyorlar. Erling Haaland son 8 maçta tam 15 gol attı. 7 maç peş peşe gol kaydetti.

Guardiola defalarca Arsenal'in favori olduğunu söylese de Arsenal'in peş peşe aldığı 3 beraberlikle işler değişti. Manchester City çok iyi oyunculara sahip, kilit oyuncular fitler ve formdalar. Ev sahibi de City. Bu yüzden favoriler.

Arsenal'de ise durum farklı. 2 hafta önce şampiyonluk havasındaki takım şu an paniklemiş durumda. Son 3 maçta da galibiyet yüzü göremeyen Arsenal artık şampiyonluğun favorisi değil. Ancak bir City galibiyetiyle işler yeniden rayına girebilir. Aradaki 5 puanlık fark 2 maç fazlalığından kaynaklanıyor. Olası bir City mağlubiyetinde, fark 2'ye düşerken 2 maçlık fazlalık ise devam edecek. Yani bir nevi şampiyonluk için yolun sonu görünecek. Beraberlik halinde ise 5 puan korunacak ama 2 maçlık fazlalık sürdüğü için avantaj halen City'de kalacak.

Şampiyonluk yolunda ivmeyi yanlış zamanda elinden kaçıran Arsenal, 2004'ten beri ilk şampiyonluğunu almak istiyorsa Manchester City deplasmanında bir mucizeye imza atmak zorunda.

Peki maçın kilit oyuncuları kimler ve maç nasıl sonuçlanacak? Yani kim kazanacak?

Kaynak: Haber Global TV