Macron'dan Deschamps'a 'Benzema' tebriği

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İspanya'nın Real Madrid takımında forma giyen Fransız futbolcu Karim Benzema'yı yeniden milli futbol takımının kadrosuna dahil eden Teknik Direktör Didier Deschamps'ı tebrik etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ziyaret ettiği Troyes kentinde yaptığı açıklamada, Karim Benzema'nın kaliteli futbolcu olduğunu belirtti.

Benzema'yı 5,5 yıl sonra milli futbol takımının kadrosuna dahil eden Deschamps'ı tebrik eden Macron, Deschamps'a güvendiğini ve en iyi oyuncuları seçebildiğini gösterdiğini kaydetti.

Deschamps ise düzenlediği basın toplantısında, Benzema'nın milli takıma geri dönmesine ilişkin, "Herkes hata yapma hakkına sahip. Bazı oyuncularla zor durumlar yaşadım. Şahsi görüşümü bir kenara bıraktım. Bu anlayışla hareket ettim. Hiç kimse sakinliğimi kaybettiremez. Benzema'nın kadroya dahil olamayacağını hiçbir zaman söylemedim. Neden daha önce olmadı? Sihirbaz değilim, geriye dönemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Karim Benzema, Ekim 2015’te Olimpique Lyon forması giyen Mathieu Valbuena’ya yapılan şantaj girişimine yardım ettiği gerekçesiyle göz altına alınmış, tutuksuz yargılanma kararı sonrası serbest bırakılmıştı. Deneyimli oyuncu, o günden bu yana Fransa aday kadrosunda kendisine yer bulamadı. Söz konusu davada özel hayatına ilişkin gizli olarak çekilmiş bir videonun Valbuena’ya gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin Euro para istendiği ortaya çıktı. Benzema ise iddialar sonrası yaptığı açıklamada şantaj olayına karıştığını kabul etti. Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps da bu nedenle Benzema’yı milli takıma kadrosuna bir daha dahil etmemişti. Deschamps, Cezayir asıllı Müslüman futbolcuyu kadroya dahil etmemesinden dolayı, ırkçılık yaptığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

FEDERASYON BAŞKANI “BİR DAHA OYNAYAMAZ” DEMİŞTİ

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel le Graet 2019 yılında yaptığı bir açıklamada, Benzema’nın bir daha milli takımda oynayamayacağını vurgulayarak, “Benim için Benzema gerçekten iyi bir oyuncu. Onun yeteneklerini hiçbir zaman sorgulamadım. Pozisyonunun en iyi oyuncularından birisi ama Fransa macerası sona erdi” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Sonraki Haber