Maç sonucu|Galatasaray: 0 - Medipol Başakşehir: 1

Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray evinde Medipol Başakşehir'i ağırladı. Medipol Başakşehir, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

Son Güncelleme:

Süper Lig'in 12'nci haftasında Medipol Başakşehir'e kendi sahasında 1-0 mağlup olan Galatasaray'ın ligdeki 41 maçlık iç saha yenilmezlik serisi son buldu. Ligde oynadığı son 41 maçta yenilgi yüzü görmeyen sarı-kırmızılı takım, Medipol Başakşehir mağlubiyeti ile birlikte bu serisini sonlandırdı. Sahasında lig müsabakası olarak en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olan Galatasaray, o maçtan bu yana ligde iç sahada çıktığı 41 maçın 34'ünü kazanırken, 7'sini ise beraberlikle sonlandırmıştı.

GALATASARAYLI FUTBOLCULAR TARAFTARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Süper Lig'in 12'nci haftasında Medipol Başakşehir'e 1-0 yenilerek ligde iç sahadaki 41 maçlık yenilmezlik serisini sonlandıran Galatasaray'da maçın ardından bir grup sarı-kırmızılı oyuncu, taraftarlardan özür diledi.

Ryan Babel, Ryan Donk, Ömer Bayram ve Mariano, müsabakanın ardından soyunma odasına gitmeden önce taraftarları alkışladı ve af diledi. Bir grup taraftar takımı ıslıklarken, diğer grup ise alkışladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakika:  Babel rakibiyle girdiği ikili mücadele sonucu faul yaptı ve sarı kart gördü (Ceza sınırında olan Babel gördüğü bu karttan sonra Trabzonspor maçında oynayamayacak)

9. dakika: Galatasaray takımında Ryan Babel kafa vuruşu ile topu ağlara göndermeye çalıştı ancak isabetli bir vuruş olmadı.

16. dakika: Korner kullanışında topa kafa vuran yine Babel ancak top kaleyi bulmuyor. 

21. dakika: Başakşehirli futbolcu Visca korner atışını paslaşarak kullandı ancak bu ataktan bir sonuç çıkmadı

22. dakika: Başakşehir atağında Crivelli, genç kaleci Okan ile karşı karşıya kaldı. Genç kaleci başarılı bir kurtarış yaptı.

24. dakika: Galatasaray'ın etkili atağında Ömer Bayram'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş kaleyi bulmadı.

29. dakika: Başakşehir takımında Mahmut Tekdemir'in şutu kaleyi bulmadı.

34. dakika: Ömer Bayramoğlu'nun rakip sahada, taç çizgisinin yanından kullandığı serbest vuruş, Medipol Başakşehir ceza sahasında karambole sebep oldu. Rakip savunma, tehlikeyi uzaklaştırdı.

38. dakika: Galatasaray'da Adem Büyük'ün Başakşehir'den Mahmut'a yaptığı faul sonucu ikici oyuncu arasında sürtüşme yaşandı. Hakem, iki takımın oyuncusuna da sarı kart gösterdi.

Maçın ilk yarısı golsüz sonuçlandı.


48. dakika: Ömer Bayram'a arkadan faul yapan Caiçara sarı kart gördü .

49. dakika: Ömer Bayram'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda Clichy'nin ters kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

49. dakika:  Galatasaray gole yaklaştı! Mariano'nun sağdan ortasında Feghouli ön direkte gelişine vurdu, Mert gole izin vermedi.

50. dakika:  Ömer bu kez soldan kullandı korneri, Mert çift yumrukla uzaklaştırdı topu.

56. dakika: Ömer Bayram uzaklardan kaleyi denedi, top savunmadan döndü.

61. dakika: Galatasaray takımında sakatlık geçiren Mariano saha kenarına alındı.

73. dakika: Başakşehir'de Giren oyuncu Berkay Ozcan, çıkan oyuncu Okenchukwu Azubuike.

74. dakika: Sofiane Feghouli oyundan çıktı, yerine Emre Mor girdi.

78. dakika: Başakşehir, Norveçli oyuncusu Gulbrandsen ile golü buldu

85. dakika:  Mariano'nun sağdan ortasında Emre Mor'un kafa vuruşu auta gitti.

86. dakika: Galatasaray'da Belhanda, Adem Büyük'ün yerine, Nagatomo ise Emre Taşdemir'in yerine oyuna girdi.

87. dakika: Başakşehir'de İrfan Can Kahveci oyundan çıktı, yerine Arda Turan oyuna girdi.

Karşılaşma, Başakşehir'in üstünlüğüyle sona erdi.


İki takımın sahaya çıktıkları ilk 11'ler şu şekilde:

GALATASARAY: "Okan - Mariano, Ahmet, Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Lemina, Ömer, Feghouli, Babel, Adem Büyük"

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: "Mert - Caiçara, Ponck, Epureanu, Clichy, Mehmet Topal, Azubuike, Mahmut, Visca, İrfan Can, Crivelli"

GALATASARAY'DA EKSİKLER CAN SIKIYOR

Galatasaray, Medipol Başakşehir karşısına sakatlarından dolayı eksik bir kadroyla çıktı. Fernando Muslera ve Christian Luyindama'nın milli takımda yaşadığı sakatlıklardan dolayı oyuncularından faydalanamayan teknik direktör Fatih Terim, diğer sakat oyuncuları Radamel Falcao ve Florin Andone'nin yanı sıra geçen sezondan bu yana tedavi süreci süren Emre Akbaba'yı da Başakşehir'e karşı kullanamadı.


TERİM'DEN 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sakatlıklardan dolayı ilk 11'i kurmakta güçlük çekti. Deneyimli teknik adam, Gaziantep maçında ilk 11'de sahaya çıkan Muslera, Luyindama ve Andone'yi sakatlıklarından dolayı kadroya alamadı. Terim, Medipol Başakşehir karşısında Muslera'nın yerine Okan Kocuk, Luyindama'nın yerine Donk ve Andone'nin yerine Babel'e şans vererek başladı.

Galatasaray sahaya; Okan Kocuk, Mariano, Ahmet Çalık, Donk, Marcao, Emre Taşdemir, Lemina, Ömer Bayram, Feghouli, Adem Büyük ve Babel ilk 11'iyle çıktı.

OKAN KOCUK İLK KEZ KALEDE

Galatasaray'ın sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Okan Kocuk, sarı-kırmızılı formayla ilk resmi maçını Medipol Başakşehir'e karşı oynadı. Hazırlık maçlarında süre alan 24 yaşındaki file bekçisi, yeni takımıyla ilk resmi maçına Medipol Başakşehir karşısında çıktı.


BURUK 2 İSMİ DEĞİŞTİRDİ

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, takımının ligin 11'inci haftasında oynadığı MKE Ankaragücü maçının ilk 11'inden 2 ismi değiştirdi.

Buruk, Ankaragücü maçında ilk 11'de şans tanıdığı Gulbrandsen ve Berkay Özcan'ın yerine Mahmut Tekdemir ve İrfan Can Kahveci'ye görev verdi.

Medipol Başakşehir sahaya; Mert Günok, Caiçara, Epureanu, Ponck, Clichy, Mehmet Topal, Mahmut Tekdemir, Azubuike, Visca, İrfan Can Kahveci ve Crivelli ilk 11'iyle çıktı.

HARRY KEWELL'A PLAKET

Galatasaray'ın bir dönem formasını giyen eski futbolcu Harry Kewell'a maç öncesi forma ve plaket takdimi yapıldı. Maç öncesi Türk Telekom Stadyumu'na gelen Kewell'a kulübün 2'nci Başkanı Abdurrahim Albayrak tarafından plaket ve sarı kırmızılı takımda oynadığı dönemde giydiği forma numarası olan 19 numarayı taşıyan forma hediye edildi. Kewell, tribünleri tek tek dolaşarak taraftarları selamlarken, sarı-kırmızılı taraftarlar yıldız oyuncuyu alkışladı.

U19'DA KAZANAN GALATASARAY

Galatasaray, U19 Elit Gelişim Ligi'nde bugün Medipol Başakşehir'i konuk etti. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan müsabakayı sarı kırmızılı takım 3-0'lık skorla kazandı.

ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

Galatasaraylı taraftarlar, müsabaka öncesi 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, şehit öğretmenler Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın da isminin yer aldığı, "24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Mekanınız cennet olsun, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz" yazılı pankartı açtı.

Sonraki Haber