Maç bitmesin istedik

Bir takım sürekli golü düşünür mü? Fenerbahçe düşünüyor. Bir takım sürekli rakibe baskı yapar mı? Fenerbahçe yapıyor.

Son Güncelleme:

Taraftarın özlediği, beklediği, istediği takım işte bu. Öyle bir Fenerbahçe izledik ki maçın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar aynı iştahla, aynı arzuyla, aynı ciddiyetle oynadı. Oynayan da keyif aldı izleyen de. Skor 5-0 olmuş, 6. golü arıyor, dakika 90 olmuş hala rakibe basıyor, Alanya’nın top çıkarmasına müsaade etmiyor. Bu nasıl coşku, bu nasıl iştah.

Bir takım sürekli golü düşünür mü? Fenerbahçe düşünüyor. Bir takım sürekli rakibe baskı yapar mı? Fenerbahçe yapıyor. Bir takımda oyuna giren her futbolcu çıkan kadar katkı yapar mı? Fenerbahçe’de yapıyor. Taraftarın bitmesini hiç istemediği bir 90 dakika izledik. Bu keyif veren, mest eden, kendinden geçiren futbolun baş mimarı tabi ki Jorge Jesus. Portekizli kocaman bir alkışı fazlasıyla hak ediyor.
Daha 3 gün önce Fransa’da sezonun en zor maçını oynamış Fenerbahçe, Alanya maçına çıkıyor, sanki 1 haftadır maç yapmamış gibi bir performans ortaya koyuyor. Hakem maçı bitirmese bir 90 dakika daha oynayacak enerjisi var bu takımın. Şaşırmamak, saygı duymamak elde değil.

Peki bu nasıl oluyor? Fark Jesus’ta yatıyor. Portekizli için takım 11 kişi değil. Kadrodaki her futbolcu aynı. Herkesi mücadelenin içine çekiyor. Oynayan futbolcu şunu biliyor ki, forması asla garanti değil. Gol atması, asist yapması yetmiyor. Koşmak, savaşmak zorunda, bunu çok iyi biliyor. Futbolcuların Jesus’a müthiş bir saygısı var, hocaya bir baba gibi yaklaşıyorlar, saygı duyuyorlar.

Böyle bir hocaya nasıl saygı duyulmaz ki! Biz rotasyon diyoruz ama o herkes oynayacak diyor. Şu Fenerbahçe kadrosunda 10 eksik olsa inanın kimse aramaz. Öyle bir sistem kurmuş hoca. Diğer takımlarda 3 kritik adam oynamasa takımın tüm dengesi bozulur ama Fenerbahçe’de 11 oyuncu eksik olsa Fenerbahçe yine aynı oyununu oynar. Çok acayip bir şey.

Rakibe göre 3’lü de çıkıyor, 4’lü de. Yedek stoperi bile yoktu bugün Fenerbahçe’nin. Peki ne değişiyor? Hiçbir şey. Dedik ya hocanın sistemi bambaşka. Gereksiz pas, yana pas, geri dön yok. Topu kap, hızlı şekilde direkt hücuma geç, rakibin dengesini boz, presle topu kap, rakibin oyun kurmasına müsaade etme.
Kadıköy’deki coşkuyla birlikte Adana Demirspor’a 4, Alanya’ya 5 attı bu takım, 6 maçta 20 gole ulaştı. Eğer 103 gollük rekor kırılacaksa, o sezon bu sezondur. Ve şundan eminim ki Fenerbahçe bu sezon sahasında daha çok böyle skorlar alacaktır. Kadıköy’den çıkış yok artık kolay kolay.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber