Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas, Ligue 1'in oynatılmasını istiyor

Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas, Fransız hükümetinin erken karar verdiğini ve Ligue 1'in oynatılması gerektiğini düşünüyor.

Son Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan Ligue 1, Fransız hükümetinin spor organizasyonlarını Eylül'e kadar ertelemesinin ardından tescil edilmiş ve mevcut sıralamadaki lider Paris Saint-Germain şampiyon ilan edilmişti. İlk günden itibaren tescil kararına karşı çıkan Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas, hükümete bir mektup göndererek futbolun yeniden başlatılması gerektiğini savundu.

Bundesliga'nın yeniden başlaması, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde ise geri dönüş hazırlıklarının yapılması nedeniyle tepki gösteren Jean-Michel Aulas, Fransa'da kararın erken ve aceleci verildiğini savunarak hatadan geri dönülebileceğini düşünüyor.

Fransa'da normalleşme adımları atılmaya devam ederken Jean-Michel Aulas da bu normalleşmeyle birlikte futbolun geri dönmesi gerektiğini savunuyor.

Jean-Michel Aulas'ın başkan olduğu Lyon, tescil edilen Ligue 1'i 7. sırada tamamlamış ve Avrupa kupaları potasının altında kalmıştı.

Ntvspor

Sonraki Haber