Liverpool, Klopp'un halefini Portekiz'de buldu! 20 milyon Euro tazminat ödenecek

Jürgen Klopp'la sezon sonunda yollarını ayıracak olan Liverpool, Sporting'le harika bir sezon geçiren Portekizli teknik direktör Ruben Amorim'e teklifte bulundu.

Son Güncelleme:

Alman teknik direktör Jürgen Klopp, Ocak ayında yaptığı açıklamada, 9 yıldır görev yaptığı Liverpool'dan sezon sonunda ayrılacağını duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından teknik direktör arayışlarını hızlandıran Liverpool'da iki isim öne çıkmıştı; Xabi Alonso ve Ruben Amorim.

Bayer Leverkusen'le harika bir sezon geçiren ve şampiyonluğa sadece 1 maç uzakta olan Xabi Alonso, önümüzdeki sezon da Alamn kulübünde kalacağını açıklamıştı.

Fransız haber portalı Foot Mercato'nun haberine göre; Liverpool, menajeri aracılığıyla Ruben Amorim'e 3 yıllık teklif sundu. Görüşmelerin olumlu geçtiği belirtilirken, 39 yaşındaki genç teknik adamın prensipte 'Evet' dediği kaydedildi.

Sporting'le 2 yıllık daha sözleşmesi bulunan Amorim'in kontratında 20 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi olduğunu ve Liverpool'un bu miktarı ödemeye hazır olduğu belirtiliyor.

4 KUPA KAZANDI, 5.'Sİ DE YOLDA!

2019/2020 sezonunun 24. haftasında göreve gelen Amorim, Sporting'de bugüne dek 1 lig şampiyonluğu, 2 Lig Kupası ve 1 Portekiz Süper Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Sporting, Portekiz Ligi'nde bitime 6 hafta kala, bir maçı eksik olmasına rağmen en yakın rakibi Benfica'nın 4 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Ruben Amorim yönetiminde bugüne dek 222 resmi maça çıkan Sporting, bu maçlarda 156 galibiyet, 32 beraberlik ve 34 mağlubiyet yaşadı ve 2.25 puan ortalaması yakaladı.

Sonraki Haber