Liverpool efsanesi hayatını kaybetti

Liverpool'un efsane oyuncularından David Johnson, 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Son Güncelleme:

Liverpool formasıyla 213 maçta 78 gole imza atan David Johnson hayatını kaybetti.  Acı haberi oyuncunun eski takım arkadaşı David Fairclough twitter'dan duyurdu.

Liverpool'un bir başka efsanesi olan John Aldridge sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Arkadaşım David Johnson'ın vefat ettiğini duymak beni gerçekten üzdü" diye yazdı.

6 yıl Liverpool formasıyla Anfield'da ter döken oyuncu ayrıca Liverpool'un ezeli rakibi Everton'ın formasını da giymişti. 8 kez İngiltere Milli Takımı formasını da giyen Johnson bu maçlarda ülkesi adına 6 gol kaydetmişti.

Lakabı 'Jono' olan oyuncu kariyerine Goodison'da başlamış ve Merseyside derbisinde 1971 yılında Liverpool ağlarını sarsmıştı. 9 yıl sonra ise bu kez Liverpool formasıyla Everton kalesine gol atmıştı.

Liverpool'a transfer olmadan önce Ipswich formasını da giyen oyuncu 1976 yılında o zaman için rekor bir transfer ücretiyle 200 bin sterline Liverpool'a transfer olmuştu. Anfield'da 3 kez lig şampiyonluğu yaşamanın yanı sıra 1981'de de bir kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası kazandı. Trabzonspor karşısında da forma giyen oyuncu, 3-0 kazanılan rövanş maçında 1 gol kaydetmişti.

David Johnson, Liverpool kariyerinin ardından Barnsley, Manchester City, Tulsa Roughnecks, Preston ve Barrow formalarını da giydi.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber