Kiev, Kadıköy’den çıkamaz

Merakla beklenen yeni Fenerbahçe dün akşam Polonya’da startı verdi. En sonda söyleyeceğimizi en başta yazalım; Fenerbahçe bu Kiev’den çok daha kaliteli çok daha güçlü. İnanıyorum ki bir sürpriz yaşanmazsa Fenerbahçe şu eksik haliyle bile Kadıköy’den Dinamo Kiev’i çıkartmaz.

Son Güncelleme:

Jorge Jesus’un nasıl bir 11’le sahaya çıkacağı merak ediliyordu. Hoca Arao ve King’i hiç beklemeden sahaya sürdü. Arao, Brezilya’dan hazır gelmesinin avantajıyla dün sınıfı geçenlerdendi. Kalitesini ortaya koydu. Jashua King ise daha zamana ihtiyacı olduğunu gösterdi. Takıma daha erken katılan Lincoln ve Bruma’nın yedek soyunması, bu futbolcuların hamle oyuncusu olacağının sinyallerini verdi.

Geçen seneyi iyi geçiren oyuncuların kaldığı yerden devam ettiğini görmekteyiz. Rossi ve Osayi adeta uçuyor. Sağ bekte başka bir boyuta geçen Osayi bu şekilde oynamaya devam ederse ciddi paralara Premier Lig’in yolunu tutar. Ferdi de sol bekte sorun yaşanmayacağını gösterdi. Ama en net gözüken şey Fenerbahçe’nin gerçek bir bitirici golcüye ihtiyacının olduğu. Fenerbahçe yönetimi ne yapıp etmeli üst düzey bir forveti acilen takıma kazandırmalı. Pedro hücum hattını zenginleştirecektir ancak onun önünde çok net bir kaliteye ihtiyaç var.

Bir parantez de İsmail Yüksek’e açmadan geçmeyelim. Kolay değil, Jorge Jesus gibi bir hocanın dikkatini çekerek formayı kapmak. Genç futbolcu Fenerbahçe’nin en alternatifli bölgesi olan orta alanda formayı kaptı. İlk önemli maçı olmasına rağmen yine hiç sırıtmadı, takımın en başarılı oyuncularından biri olarak da alkış aldı. Böyle devam ederse Fenerbahçe bir önemli yeteneği daha kazanmış olur.

Jorge Jesus maç içinde pek çok hamlede bulundu. Fotoğraf: AA

Jorge Jesus’un oyuncu değişiklikleri, oyunu kenarda yaşaması, coşkusu akıllarda kalan anlardan oldu. Jesus’un coşkusu özellikle iç sahadaki maçlarda taraftarla birlikte takımı da ateşleyecektir. Stoperde de Serdar Aziz sakatlanınca kadroda düşünülmeyen ve ismi son anda listeye eklenen Tisserand oyuna girdi. Kim’den sonra oraya iki kaliteli stoper alınması da şartoğlu şart oldu.

Ancak endişeye gerek yok. Fenerbahçe geniş kadrosu ve kaliteli ayaklarıyla bu turu geçecektir. Stoper ve forvet transferlerinin ardından, takımın birbirine alışmasıyla da heyecan verici bir Fenerbahçe izleyebiliriz.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber